Під Харковом окупанти замінували лікарні

Під Харковом окупанти замінували лікарні.

Під Харковом окупанти замінували лікарні. Фото: ASKfm

Події
14 вересня 2022 10:54

На деокупованих територіях Харківщини поновлюють роботу медичних закладів. Деякі з них попередньо необхідно розмінувати.

Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, у Балаклійській ЦРЛ проводяться заходи щодо розмінування території. У ході обстрілів було вибито вікна у приміщеннях інтенсивної терапії, дитячої реанімації, лабораторії. Вирішується питання щодо забезпечення медикаментами.

Розмінування продовжується і на території Ізюмської ЦРЛ. Лікарня зруйнована, персонал чекає на дозвіл повернутися до міста.

Відомо про руйнування у Вовчанській ЦРЛ. Тут після ворожих обстрілів частково пошкоджено дах харчоблоку та вибито вікна. За інформацією Департаменту, у самій лікарні працюють лікарський та молодший медперсонал. Лікарі, які були евакуйовані, також невдовзі зможуть повернутися до виконання своїх обов'язків. Лікарня забезпечена медпрепаратами, наявне обладнання вціліло, окупантами було вкрадено службове авто.

Під час окупації було розграбовано амбулаторію сімейної медицини у селищі Білий Колодязь Вовчанської громади, Чугуївського району.

Як і Вовчанськ, ворог із перших днів війни окупував місто Куп'янськ. Куп'янське територіальне медичне об'єднання на даний час не має пошкоджень будівель закладу, на місці та обладнання. За даними Департаменту, медустанова потребує збільшення кількості медперсоналу та пального для генераторів.

Департамент охорони здоров'я ХОВА збирає інформацію про потреби медиків та стан приміщень медустанов.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах