Комп'ютери, генератори, турніки: у Харківській області окупанти під час втечі крадуть усе, — ГУР

На Харківщині окупанти під час втечі крадуть усі — ГУР.

На Харківщині окупанти під час втечі крадуть усі — ГУР. Фото: Міноборони

Події
13 вересня 2022 13:38

Російські війська, тікаючи з Харківської області під тиском контрнаступу Збройних сил України, займаються масовим мародерством.

Такі дані оприлюднило Головне управління розвідки Міноборони України.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У відомстві уточнили, що на Харківському напрямку путінські солдати намагаються втекти вглиб тимчасово окупованих територій України або виїхати на територію Білгородської області.

Паралельно окупанти вивозять награбоване в українців майно, завантажуючи його на машини: телефони, комп'ютери, генератори тощо.

«Зафіксовано нерідкі випадки пограбувань шкіл. Зі спортзалів виносять навіть турніки та спортивні снаряди, — йдеться у повідомленні.

У розвідці уточнили, що в одному з українських сіл загарбники викрали автобус, але залишили його за 6 км. Згодом у транспортному засобі було виявлено тіла 36 окупантів.

Бойовики підрозділів терористичного формування ДНР, які нещодавно дислокувалися в Ізюмі, відступили на 60 км від міста. У них не було палива та боєкомплекту.

За даними розвідки, родичі окупантів шоковані розповідями про вдалий контрнаступ ЗСУ, оскільки російські пропагандисти все ще розповідають про успішний наступ рашистів.

Як відомо, українські війська завдали великої оперативної поразки РФ, відвоювавши під час стрімкого контрнаступу майже всю Харківську область. Подекуди бійці ЗСУ вже вийшли на державний кордон України.

Станом на 11 вересня повідомлялося про деокупацію понад 40 населених пунктів.

Як наголосив міністр оборони України Олексій Резніков, контрнаступ ЗСУ у Харківській області пройшов набагато краще, ніж очікувалося. Але тепер потрібно закріпитись на звільнених територіях, оскільки є ризик того, що війська РФ спробують знову захопити втрачені позиції.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах