Концерт Сергія Жадана в Італії скасували через те, що він допомагає українській армії

Концерт Сергія Жадана в Італії скасували через те, що він допомагає українській армії.

Концерт Сергія Жадана в Італії скасували через те, що він допомагає українській армії. Фото: maximum.fm

Події
01 вересня 2022 10:12

Український письменник Сергій Жадан разом із харківською рок-групою "Жадан і Собаки" наприкінці серпня вирушив у благодійний тур Європою. Однак виступ у Мілані (Італія), запланований на 2 вересня, скасували організатори.

Сергій Жадан прокоментував ситуацію на особистій сторінці у Facebook.

На скриншоті переписки, яку опублікував письменник, організатори концерту у Мілані стверджують, що "це незаконно у нашій країні — робити концерти та збирати гроші на війну".

Організаторам намагалися пояснити, що на концерті збирають гроші не на зброю, а на автівки. Але організатори стверджують, що "це не те, що було вказано на афіші".

"Чому, власне, ми скасували концерт у Мілані? Тому що частина європейців далі граються в пацифізм та подвійні стандарти й щиро вважають, що, захищаючи свої життя й свою країну, українці порушують якісь їхні уявлення про мир і гармонію. А ті, хто намагається підтримати своїх співвітчизників у боротьбі з ґвалтівниками та мародерами, є фашистами та екстремістами. Чесно кажучи, соромно й противно. Доки українці тримають каркас вільної Європи, європейці ліниво тусять, намагаючись не лізти в політику. Схоже, ХХ століття не всіх навчило відповідальності", — прокоментував Сергій Жадан.

У межах туру гурт "Жадан і Собаки" проведе концерти у Польщі, Чехії, Німеччині, Литві, Латвії, Естонії, Словаччині та Австрії. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах