Харківські виші увійшли у ТОП-3 найпопулярніших в Україні

Харківські виші війшли у ТОП-3 найпопулярніших в Україні.

Харківські виші війшли у ТОП-3 найпопулярніших в Україні. Фото: wikipedia.org

Події
30 серпня 2022 14:47

Харківські виші, незважаючи на постійні обстріли міста та руйнування, потрапили на третє місце за кількістю абітурієнтів в Україні.

Про це повідомив директор Департаменту науки та освіти Харківської обласної військової адміністрації Олексій Литвинов у коментарі "Суспільному".

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Я дуже пишаюся тим, що Харків за результатами вступної кампанії 2022 року посів третє місце в нашій країні за кількістю абітурієнтів після Києва та Львова, хоча всі інші роки в нас було друге місце. Але враховуючи те, в яких умовах зараз Харків перебуває, третє місце вартує навіть першого, тому що величезна кількість батьків і дітей казали: "Вчитися тільки в Харкові", — сказав Олексій Литвинов.

"По вищих навчальних закладах загалом пошкоджено й зруйновано понад 20 об’єктів. Майже всі наші ректори лишаються в Харкові, організовують і проводять вступну кампанію", — каже очільник департаменту.

У закладах профтехосвіти навчати дистанційно складно, каже Литвинов, тому керівники закладів та вчителі "докладають максимум зусиль, щоб сформувати ефективну модель поєднання і професійної складової, і звичайне навчання".

"Сподіваємося, що практика з виробничих професій, яких у нас на Харківщині відкрито 97, проходитиме на підприємствах нашої області. Зберігаються не всі профтехучилища, тому що ті, які лишилися в Куп’янську, їх фактично немає. Їх приміщення та інфраструктура захоплені окупаційною владою, їх директори та адміністрація виїхали. В Ізюмі така сама ситуація", — каже Олексій Литвинов.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах