У Харкові торгували небезпечною рибою

У Харкові торгували небезпечною рибою

У Харкові торгували небезпечною рибою фото: baltikprodukt

Події
19 серпня 2022 14:30
Автор: Юлия Булыга

У Харкові магазин оштрафували на 39 тисяч гривень через торгівлю небезпечною в'яленою рибою. Походження товару невідоме, крім того його зберігали з порушеннями.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про це повідомили у ГУ Держпродспоживслужби у Харківській області.

Після лабораторних досліджень риби з'ясувалося, що вона не відповідає нормативним вимогам за мікробіологічними показниками. Непридатну для використання партію утилізовано.

Власнику магазину виписали штраф та видали припис усунути усі виявлені порушення. Також перевіряльники винесли рішення про тимчасове припинення обігу харчових продуктів.

У Держпродспоживслужбі нагадали про перший у 2022 році випадок захворювання на ботулізм у Холодногірському районі Харкова, який був зареєстрований у липні.

Постраждалого госпіталізували до відділення інтенсивної терапії КНП ХОР "Обласна клінічна інфекційна лікарня". Хворий розповів, що відчув погіршення самопочуття після вживання в’яленої риби, яка була придбав в кіоску на торговельному майданчику в Холодногірському районі.

Ботулізм – це харчове отруєння, зумовлене вживанням продуктів, у яких накопичилися ботулотоксини. Їх не можна визначити за кольором або смаком.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах