У Борівському районі Харківської області зробили нові блокпости та привезли окупанів із Кавказу

До Борівського району Харківської області приїхали окупанти з Кавказу та зробили нові блокпости

До Борівського району Харківської області приїхали окупанти з Кавказу та зробили нові блокпости - фото: nv.ua

Події
09 серпня 2022 09:49

За останній тиждень у Борівській громаді Харківської області з'явилися нові блокпости окупантів. Крім того, приїхали нові "визволителі" із Північного Кавказу.

Як повідомили у Борівській сільраді, на нових блокпостах окупанти перевіряють документи, фотографують людей, які проїжджають, із розгорнутим паспортом у руках. Також вони детально опитують місцевих та фотографують авто.

Частина цих блокпостів стаціонарні, частина – мобільні.

Зафіксували, що серед військових, котрі з'явилися останнім часом, є жителі Північного Кавказу.

У сільраді також повідомили, що російський пропагандистський канал "Росія 24" відправив до Борової знімальну групу Пропагандисти зробили сюжет про "обстріл мирних жителів Збройних Сил України".

– Протягом 6-хвилинного сюжету демонструється руйнація бази сільгосптехніки фермерського господарства на вул. Східний у Боровій внаслідок обстрілу два тижні тому. Сюжет побудований у традиціях російської пропаганди, далеких від принципів журналістики: наприклад, бездоказово стверджується, що базу начебто обстріляли українські війська з систем Himars. При цьому як «докази» наводяться слова журналістки про нібито знайдені на місці останки снарядів з нанесеними на них латинськими літерами. На жаль, самі залишки у сюжеті не показали. Можливо тому, що їх не існує. А уламки з літерами, написаними маркером, які показували місцевим пенсіонерам після обстрілу, вочевидь виглядали недостатньо правдоподібними для телесюжету, – сказали у Борівській сільраді.

Також відомо, що окупаційна "влада" вирішила налагодити діалог з жителями та проводити щотижневі зустрічі.
Перша була минулої п'ятниці у Борівському будинку культури, де нарешті відремонтували розбиті російськими солдатами у квітні стільці та частково відновили обладнання. Основний меседж – необхідність місцевим підприємцям терміново оформити дозвіл (патент) на ведення своєї діяльності. Придбати його можна у Куп'янську за 30 тисяч рублів.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах