"Мамо-мобілі": у Харкові волонтери допомогають "гуманітаркою" мамам з дітьми

"Мамо-мобілі": у Харкові волонтери допомогають гуманітарною допомогою мамам з дітьми.

"Мамо-мобілі": у Харкові волонтери допомогають гуманітарною допомогою мамам з дітьми. Фото: instagram.com/mamy_na_kanikulakh

Події
02 серпня 2022 21:48

У Харкові волонтери підтримують матерів з маленькими дітьми — привозять пакунки з підгузками та дитячим харчуванням. "Мамо-мобілі" запустили у березні. За цей час організували підтримку для 600 матерів.

Про це "Українському радіо Харків" розповів співзасновник благодійного фонду “Добрі вчинки разом” Роман Майборода.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

“Ми працюємо і в Харкові, і в області. Акцентуємо на Харкові. У нас є 2 мамо-мобілі, на яких розвозимо щочетверга практично по всьому місту гуманітарну допомогу для 600 мам. У набір входять підгузки, дитяче харчування, приймаємо заявки на ліки для дітей", — говорить Майборода.

За його словами, інформація про час та місце, де буде мамо-мобіль, розміщують в Instagram.

"Наш водій намагається бути якомога пунктуальнішим, тому що ми розуміємо небезпеку скупчення людей. За 20-25 хвилин все роздаємо і їдемо на наступну точку", — розповів Майборода.

Проєкт запустили з 3 березня. Перерву робили лише в червні.

"Причина — не відсутність гуманітарної допомоги, а емоційне виснаження водія. Ми також розвозимо продуктові пакети й іноді стикаємося з великим обсягом негативу. Одній мамі не вистачило підгузків. Ми їх розуміємо, їхній настрій, іноді вони можуть вилити його на водія. Тож один раз вирішили поставити на паузу. Є й сльози вдячності, і в соцмережах нам дякують. Наших водіїв мами впізнають у магазинах, вітаються. Вдячності набагато більше", — говорить співзасновник благодійного фонду.

За його словами, вага одного пакета — близько 650 грамів.

Проєкт також бував у Олександрівці Золочівської громади, у Первомайській та Валківській громадах, у Чугуївському районі.

"Ми говоримо й про продукти, й про мамо-мобілі. Ми фокусуємося на самотніх, на людях з інвалідністю, літніх людях. Отримуємо заявки від місцевих волонтерів. В області більша потреба в ліках. Нам допомагали харківські лікарні", — розповів Майборода.

Він говорить, що допомога надходить з Іспанії, Італії, США, Чорногорії, Німеччини, Норвегії, Канади.

"Наших ресурсів вистачає, щоб збільшити в 3-4 рази обсяг наших розвезень. Нам потрібні люди, фонди, які забезпечуватимуть нас усім необхідним", — каже Майборода.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах