У Харкові створюють "армію відновлення міста"

У Харкові створюють "армію відновлення міста".

У Харкові створюють "армію відновлення міста". Фото: babel.ua

Події
28 липня 2022 20:25

28 липня громадські організації та міська влада підписали меморандум про співпрацю щодо створення волонтерської ініціативи «Харківська армія відновлення».

Про це повідомили у Харківській міській раді.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Проєкт «Харківська армія відновлення» створений для допомоги бійцям Збройних Сил України та територіальної оборони в облаштуванні блокпостів, а також комунальним службам та підрозділам ДСНС - у розбиранні завалів, прибиранні сміття, ремонті будинків та майданчиків. Також серед основних напрямів проєкту - пошук фондів для надання Харкову допомоги, зокрема, гуманітарної.

У підписанні меморандуму взяли участь Харківський міський голова Ігор Терехов та керівники громадських та благодійних організацій: «Добробат - добровольчий будівельний батальйон», «Благодійний фонд «Відбудуємо Харків» - Волонтерська ініціатива «Відбудуємо Харків разом», «Ротарі клуб Харків Нью Левел».

Ігор Терехов подякував волонтерам за допомогу, яку з початку війни вони надають комунальним службам, бійцям тероборони, військовим та всім жителям міста Харкова.

«Я безмежно вдячний волонтерам, які разом з нами розбирають завали, евакуюють людей із небезпечних районів, допомагають продуктами харчування, готують та розвозять їжу, купують нашим захисникам бронежилети, автомобілі. Знаково, що ми підписуємо цей меморандум у День Української Державності. Попереду на нас чекає дуже багато роботи. Нам треба перемогти агресора, відстояти Харків. Я впевнений, що не за горами той день, коли ми разом почнемо відбудовувати наше місто. Після перемоги воно стане ще гарнішим і комфортнішим», - сказав Ігор Терехов.

Керівник БО «Благодійний фонд «Відбудуємо Харків» - Волонтерська ініціатива «Відбудуємо Харків разом» Станіслав Бочарніков повідомив, що з початку війни на вулиці міста виходять сотні харків'ян, серед яких - жінки, діти, люди похилого віку. Кожен з них робить свій внесок у ліквідацію наслідків російської агресії. Якщо об'єднати зусилля всіх харків'ян, це можна буде зробити набагато швидше.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах