ЗСУ битимуть з HIMARS по шляхах постачання росіян навколо Харкова, – ISW

ЗСУ битимуть з HIMARS по шляхах постачання росіян навколо Харкова, – ISW.

ЗСУ битимуть з HIMARS по шляхах постачання росіян навколо Харкова, – ISW. Фото: novynarnia.com

Події
03 липня 2022 10:41

Українські війська, ймовірно, планують погрожувати російським наземним комунікаціям по всій Харківській області з використанням західної зброї.

Про це повідомили в Інституті з вивчення війни (ISW).

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Аналітики інститут вважають, що для цього українські військові будуть використовувати артилерію великої дальності, зокрема HIMARS. З неї ЗСУ обстріляють шляхи постачання російської армії, що проходять через Вовчанськ, Куп'янськ та Ізюм.

Куп'янськ – важливий логістичний вузол для військ РФ, що діють на Харківському напрямку, він розташований приблизно за 50 км від лінії фронту. Вовчанськ розташований приблизно за 15-20 км від лінії фронту, але російські операції на півночі Харкова досі не дозволяли українським військовим обстрілювати Вовчанськ із закритих позицій.

Також в ISW вважають, що російські наземні лінії зв'язку з Ізюмом найбільш уразливі, оскільки вони розташовані приблизно за 15 км на схід від найближчої лінії фронту.

При цьому система виявлення теплових аномалій NASA FIRMS останніми тижнями бачить аномалії, що відповідають обстрілам із закритих позицій, у лісових районах на захід від Ізюма. Експерти ISW вважають, що більшість великих російських складів боєприпасів та постачання вздовж харківського напрямку будуть перебувати в межах досяжності систем HIMARS.

Інфографіка: ukrinform.uaІнфографіка: ukrinform.ua

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах