На одну вакансію — 13 безробітних: кого шукають роботодавці Харкова та області

Кого шукають роботодавці Харкова та області.

Кого шукають роботодавці Харкова та області. Фото: tehnofan.com.ua

Події
02 липня 2022 21:02

На одну вакансію, яку пропонує Харківська обласна служба зайнятості, зросла навантаженість до 13 безробітних.

Кількість вакансій у регіоні з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну скоротилася, розказав "Суспільному" директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко.

Последние оперативные новости Харькова в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

"Найголовніше і найприкріше — кількість вакансій зменшилася дуже суттєво, зросла навантаженість на одне робоче місце. Якщо минулого року навантаження було 5 людей на вакансію, то зараз 13. Ми розуміємо, що підприємства чи припинили діяльність, чи переїхали, тому вакансій у нас — 25% у порівнянні з минулим роком", — говорить Міненко.

За його словами, з 24 лютого у Харківській службі зайнятості зареєструвалися 8,6 тис. громадян, які шукають роботу.

"Якщо дивитися з початку року, майже 40 тис. громадян звернулися до центрів зайнятості. Кількість звернень зменшилося на 40%. Люди поїхали з регіону. Щодо працевлаштування ситуація така, що з початку року ми працевлаштували 7,5 тис. людей, якщо говорити про кількість працевлаштованих з 24 лютого, то це 2,8 тис. людей", — каже Володимир Міненко.

За даними обласної служби зайнятості, більшість вакансій зараз — у сфері оптової та роздрібної торгівлі (21%), у переробній промисловості (18%), у транспорті (16%), освіті (8%), у сільському господарстві (8%), у сфері охорони здоров’я та наданні соціальної допомоги (7%).

"У професійному розрізі потрібні робітничі професії: слюсар-ремонтник, електромонтер, швачка, монтер колії, водії, трактористи, токарі, оператори станків, кухар, продавець, фармацевт", — сказав Володимир Міненко.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах