У Шевченково назначений росіянами "голова" зруйнував пам'ятник воїнам АТО

У Шевченково назначений росіянами "голова" зруйнував пам'ятник воїнам АТО.

У Шевченково назначений росіянами "голова" зруйнував пам'ятник воїнам АТО. Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Події
01 липня 2022 20:40

Андрій Стрижко, назначений російськими окупантами "головою" тимчасово окупованого селища Шевченкове Харківської області, підозрюється у руйнуванні пам'ятника захисникам України.

Про це повідомили у прокуратурі Харківської області.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними правоохоронців, 29 червня Андрій Стрижко разом з групою інших колаборантів причепив до двох тракторів трос, зніс пам’ятник і наказав його вивезти.

"Голові" селища заочно повідомлено про підозру за фактом руйнування пам’ятника, спорудженого в пам’ять тих осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації (ч. 3 ст. 297 КК України). Також чоловіку вже заочно повідомлено про підозру за фактом публічної наруги над малим Державним Гербом України (ч. 1 ст. 338 КК України). 14 червня 2022 року у тимчасово окупованому смт Шевченкове він зірвав малий Державний Герб України, розриваючи його на частини та кидаючи на землю. Крім того, Андрій Стрижко підозрюється у колаборційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

У Шевченково назначений росіянами "голова" зруйнував пам'ятник воїнам АТО.У Шевченково назначений росіянами "голова" зруйнував пам'ятник воїнам АТО. Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах