Російські військові намагаються обдурити ЗСУ дерев'яними танками, — Генштаб

Російські військові намагаються обдурити ЗСУ дерев'яними танками, - Генштаб.

Російські військові намагаються обдурити ЗСУ дерев'яними танками, - Генштаб. Фото: Golos.ua

Події
27 червня 2022 19:37

Російські окупанти встановлюють на оборонних позиціях у Харківській області дерев'яні макети танків, щоб ввести в оману Збройні сили України.

Про це сьогодні увечері 27 червня повідомив Генеральний штаб Збройних Сил України.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Окупанти вживають заходів щодо оперативного маскування і намагаються ввести наші підрозділи в оману, для чого встановлюють на оборонних позиціях дерев'яні макети танків", - йдеться у повідомленні.

На Слобожанському напрямку противник веде оборону раніше зайнятих позицій, намагається не допустити просування підрозділів Сил оборони та їх вихід на державний кордон України на півночі Харківської області. Розвідкою боєм намагається знайти слабкі місця в обороні наших військ.

"На Харківському напрямку ворог, з метою повернення втрачених позицій, намагався вести штурмові дії в районі населеного пункту Дементіївка, успіху не мав, відійшов. Також українські воїни успішно відбили ворожі штурми в напрямку Довгалівка та Залиман. На Слов’янському напрямку ворог намагається покращити своє тактичне положення та створити сприятливі умови для наступу на населені пункти Барвінкове та Слов’янськ. Продовжує обстріли.
Намагаючись взяти під контроль Мазанівку, противник вів наступ з району населеного пункту Довгеньке. Отримав рішучу відсіч українських захисників та з втратами відійшов", - розповіли в Генштабі.

Борівська селищна рада повідомила, що Збройні сили України атакують позиції російської армії на території тимчасово окупованої громади. Після удару по розташуванню військ РФ у селі Гороховатка "окупанти втратили частину військової техніки та особового складу".

За даними селищної ради, частина російських військових та бойовиків самоназваних ЛДНР втекли до Підвисокого, частина ховається у лісі.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах