Зруйновані будівлі Харкова з'явилися на онлайн-мапі

Зруйновані будівлі Харкова з'явилися на онлайн-мапі.

Зруйновані будівлі Харкова з'явилися на онлайн-мапі. Фото: Anadolu Agency via Getty Images

Події
23 червня 2022 17:46

В Україні розпочала роботу онлайн-мапа руйнувань, спричинених російським вторгненням. На ній відмічені і будівлі Харкова.

Про це розповіли розробники — ГО “Антикорупційний штаб”.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зруйновані будівлі на мапу додають аналітики штабу по фото із зазначенням точної адреси та координат.

“На нашій мапі вже півтори тисячі зруйнованих об'єктів. На сайті встановлений лічильник — і він жодного дня не зупинявся. Кількість об'єктів на мапі далека від реального обсягу руйнувань, але ми не ставимо за мету охопити всі-всі будинки та споруди, а обираємо найбільш наочні приклади. Наша мапа унікальна: на відміну від інших подібних ресурсів, вона містить фото споруди до “денацифікації”, — розповів голова правління ГО “Антикорупційний штаб” Сергій Миткалик.

За словами розробників, "Карта руйнувань" створена, аби зафіксувати руйнації,  оцінити збитки і допомогти відбудувати Україну. Для залучення коштів “Антикорупційний штаб” використовує платформу United24.

Карта Руйнувань орієнтована, перш за все, на закордонних користувачів.

"Британців, французів чи німців важко вразити сумою збитків чи кількістю руйнувань. Але вони можуть зайти на сайт і побачити, що приніс із собою “руський мір” — що було “до”, а що залишилося “після”. Фото зруйнованого будинку, в якому обірвалося чиєсь життя, краще будь-яких статистичних даних може заохотити людей переказати кошти на підтримку України. Інформація про руйнування зазначена як українською, так і англійською мовами", - розповіли розробники.

У довгостроковій перспективі світлини з мапи будуть використані у Гаазі як доказ військових злочинів Росії в Україні. Окрім того, після закінчення війни Карта Руйнувань продовжить життя і буде об‘єднана із "Картою Ремонтів".

"Організація працювала над мапою із перших днів війни, запустила її першою, бо вже мала схожий досвід. І лише сьогодні її презентували публічно, оскільки не отримали зауважень від Міністерства оборони України. Мапа не зашкодить безпеці і не грає на руку ворогові", - кажуть в організації.

Щоб новий об'єкт додали на онлайн-мапу, потрібно надіслати фото руйнувань і зазначити хоча б приблизну локацію. Фото надсилати за посиланням або на пошту map.shtab.net@gmail.com.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах