"Харків ніхто не здасть", — командир 228 батальйону тероборони

"Харків ніхто не здасть", — командир 228 батальйону тероборони.

"Харків ніхто не здасть", — командир 228 батальйону тероборони. Фото: suspilne.media

Події
23 червня 2022 17:30

Російські військові, які посилилися на Харківському напрямку, продовжують виконувати злочинні накази, але не поспішають йти вперед, говорить командир 228-го батальйону 127-ї бригади Сил територіальної оборони Костянтин "Дзю".

Про це командир батальйону розповів "Суспільному" 23 червня.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Відбувається постійна ротація. Заїжджають нові. Заїхала Мурманська морська піхота, простояла аж 11 днів в нашому напрямку, вигребла все, що можна, і побита поїхала назад. Замість них прийшли інші, які взагалі не розуміли, куди вони потрапили, ходили без бронежилетів і касок. Ті, хто так ходив, вже не ходять. Інші одягнули бронежилети і повзають окопами", — говорить комбат.

Українські військові спостерігають за посиленням російських військ на Харківщині, додав він.

"Але, по-перше, нас це не лякає. По-друге, техніки в них багато, але керувати хто цією технікою буде? З того, що ми бачимо, воюють кадрові військові, але чітко розуміємо, що вперед йти бажання ні у кого немає. Так, вони виконують злочинні накази, але ентузіазму в них немає", — говорить Костянтин.

Росія використовує потужну зброю і б'є як зі своєї території, так і з окупованої.

"Гради", "Урагани" і "Смерчі" стріляють на 40, 80 та 120 кілометрів, тому стріляти можуть з майданів Курської області, це нічого не означає. Ми відсунули все, що б'є прямою наводкою. Це нині прилітає нашим бійцям, які на передовій", — сказав комбат.

"Що у них в голові — зрозуміти неможливо. Наприклад, наші позиції вони обстрілювали протягом шести годин всім, чим можна. У нас такого боєкомплекту не було напевно за всі дні війни, а вони "висадили" це все за шість годин. Думали, там буде прорив чи якась активна дія, а вони все відстріляли "по квадратах" і пішли", — описує дії армії окупантів Костянтин.

Він також пояснює, що захисники Харківщини можуть тактично відступати.

"Одне скажу: у ЗСУ немає ніяких панічних настроїв. Навіть якщо десь ми тактично відходимо назад, то повірте: десь ми виходимо вперед. Вони тут чужі, а ми тут стоїмо на своїй території, тому Харків ніхто не здасть. Ми щодня просуваємось в сторону кордонів і щодня крок за кроком наближуємо нашу перемогу", — продовжує командир.

За його словами, оборонці Харкова добре вмотивовані і не хочуть йти з поля бою.

"Коли сказали хлопцям, що ми вас скоро поміняємо і відведемо на ротацію, основна частина бійців сказала: "Не треба нас нікуди міняти, нам треба вперед йти та [знищувати] русню", — сказав командир.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах