У Харкові та області зросла кількість інсультів

У Харкові та області зросла кількість інсультів.

У Харкові та області зросла кількість інсультів. Фото: suspilne.media

Події
16 червня 2022 20:46

У Харківській області зросла кількість інсультів та судинних мальформацій. Лікарі пояснюють тенденцію тим, що населення перегрупувалося — побільшало літніх людей.

Про це розповів завідувач відділення нейрохірургії обласної лікарні Юрій Бабарян, повідомляє  "Суспільне".

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Медичний заклад постійно приймає поранених від російських обстрілів. Відділення не зупиняло роботу від 24 лютого — дня повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

 "Спочатку було більше травматичних епізодів як то вогнепальні або мінно-вибухові ураження хребта та головного мозку, потім стало більше, набагато більше інсультів. Зараз є багато аневризм, судинних мальформацій, ішемічних інсультів, бо населення наше трохи перегрупувалося і стало більше літніх людей", — пояснив Бабарян.

За його словами, лікарня приймає поранених та хворих з усієї області.

"Рівень кількості міно-вибухових травм, були бої — їх побільшало, потім трохи затишшя, вони зменшились, потім знову збільшилися, вони весь час є. Ми оперуємо, ми видаляємо уламки, які тиснуть на спинний мозок", — розповів лікар.

Бабарян каже, що після повномасштабного вторгнення РФ залишилися працювати усі лікарі.

"Війна — це великий стрес і велике навантаження як для людей, так і для системи охорони здоров'я. Після перемоги ми будемо відновлювати те, що є. Буде доступ до нових знань, їх будемо впроваджувати", — сказав завідувач відділення.


 

Як працює обласна лікарня під час війни

Місяць тому в медичному закладі відновили роботу усі відділення. Потрапити на прийом можна як за направленням, так по черзі.

"Всі ті медичні послуги, які були до війни, надавалися і надаються під час війни — це як терапевтична служба, так і хірургічна служба. У нас зараз як планові, так і ургентні операції, тому що ніхто не скасовував ті ж холецистити", — каже в. о. директора лікарні Тетяна Яворська.

За словами завідувача відділення кардіології Ігоря Кузнєцова, 98% пацієнтів, яких доправляють "швидкі", перебувають в гострому стані.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах