"Хтось злякався, хтось зрадив, хтось втік": мер Харкова — про 100 днів вторгнення Росії

"Хтось злякався, хтось зрадив, хтось втік": мер Харкова — про 100 днів вторгнення Росії.

"Хтось злякався, хтось зрадив, хтось втік": мер Харкова — про 100 днів вторгнення Росії. Фото: censor.net

Події
03 червня 2022 11:23

Мер Харкова Ігор Терехов розказав, що серед його колег з міської влади є люди, яким він не потисне руку після війни.

Про це міський голова розповів під час нацмарафону 3 червня, повідомляє "Суспільне".

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Я не хочу називати ці прізвища, але обов'язково назву їх після війни. Хтось злякався, хтось зрадив, при чому не мене, місто, хтось втік і звідти в "Інстаграмі" щось пише разом зі своїми дружинами. Я пишаюся тим, що моя команда практично у повному складі тут, працює під снарядами та кулями", — сказав Ігор Терехов.

Мер Харкова розповів, що війна змінила "все — від режиму роботи, настрою". За його словами, він "не міг уявити, що настільки підступним буде наш ворог". Також Терехов висловив свою думку щодо того, чому Харків раніше вважали проросійським містом.

"Основа всього лежить в тому, що Харків — це російськомовне місто. Можу сказати, що я буваю на фронті, й там хлопці, які борються за Батьківщину, говорять російською, але від цього ні захисники, ні харків'яни не є менш українцями. Путін в одному зі своїх послань казав, що в Україні притискають російськомовних, й він прийде зі своєю ордою й буде нас захищати, то ось наша відповідь — нас не треба захищати, ми вільно говоримо російською, коли потрібно — українською. Використовуємо російську у житті, але не стали менше українцями", — говорить мер.

"Помилка, що багато людей допускали, що Харків симпатизує РФ. Ми маємо чітку позицію. Харків сьогодні, Харків до війни й Харків до 2014 року — це велика різниця. Якщо у 2014 році багато харків'ян симпатизували росіянам, то після 2014 року пройшла ціла вічність, й ми переконалися в усіх "перевагах" руського миру в Донецьку й Луганську. У Харкові немає жодної школи, де б не вчилися діти з Донецької та Луганської областей, які втекли від смерті, занепаду й усього, що там відбувається", — повідомив Ігор Терехов.

"Звичайно, ми все це розуміли, й ментальність людей з часом змінювалась. До початку війни я чітко можу сказати, що симпатиків руського миру було раз, два — й на тому кінець. Я тоді сказав, що не допущу у Харкові розхитування ситуації. Ми не вітали росіян. Замість того, що вони очікували, як їм квіточки нестимуть на їх танки та БТРи, ми підносили "коктейлі Молотова" й палили їхню техніку. Харків ще раз довів, що є українським, що ми самодостатнє місто у складі України, й іншого шляху не бачимо", — сказав мер Харкова.

За його словами, у Харкові за 100 днів війни знищено 30% багатоповерхівок.

"Ми лишилися 109 шкіл, садків, 55 медзакладів. Я вже не кажу за адміністративні будівлі та виші. Ми зобов'язані повернути індустрію в місто, щоб приходили інвестори", — розповів Ігор Терехов.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах