Для відновлення зруйнованого росіянами музея Григорія Сковороди створили фонд

Для відновлення зруйнованого росіянами музея Григорія Сковороди під Харковом створили фонд.

Для відновлення зруйнованого росіянами музея Григорія Сковороди під Харковом створили фонд. Фото: ХОВА

Події
27 травня 2022 11:10

Міністерство культури та інформаційної політики разом з Харківською обласною державною адміністрацією відкрили фонд для збору коштів на відновлення Музею Григорія Сковороди в Сковородинівці, який росіяни знищили обстрілом.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Нещодавно світ сколихнула новина про обстріл Національного літературно-меморіального музею Григорія Сковороди в Сковородинівці. І це в такий символічний рік: 300-річчя з дня народження генія, - написав  Олександр Ткаченко. - Але маю гарні новини - ми разом з головою Харківської обласної державної адміністрації Олегом Синєгубовим оголошуємо про відкриття фонду для збору коштів на відновлення Музею Сковороди. Ми будемо збирати кошти не тільки від держави, а й від благодійників, міжнародних донорів.

Наразі вже маємо попередні домовленості з низкою наших західних партнерів про те, що вони згодні давати кошти на відновлення Музею.

Наразі це єдиний варіант, аби відремонтувати його швидко, не затягуючи. Адже, як ми знаємо, час в даному випадку може лише погіршити зруйноване. В тому числі через погодні умови.

Держава контролюватиме збір коштів, і він буде публічним, тож кожен зможе спостерігати що і куди йде. Вже було проведено інспекцію та був визначений перелік робіт, потрібних для відновлення музею.

Росіяни цілять в нашу культуру, але вони її ніколи не знищать. Постать Сковороди посідає вагоме місце в нашій літературі, філософії, історії. Сьогодні ми показали і собі і всьому світу, що згуртувавшись ми здатні зробити неможливе. Вірю, що ми зможемо зберегти внесок філософа не тільки в нашій памʼяті та на сторінках книжок, а й фізично".

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах