Чотири варіанти: харків'ян просять обрати нову назву Московського проспекту

Харьковчан просят выбрать новое название Московского проспекта.

Харьковчан просят выбрать новое название Московского проспекта. Фото:

Події
09 травня 2022 15:13

У Харківській міськраді просять харків'ян обрати нову назву для Московського проспекту. На вибір чотири варіанти – Героїв Харкова, Київський, Захисників України, Харківський.

Як повідомили у прес-службі Харківської міськради 9 травня, це найпопулярніші пропозиції харків'ян, надіслані за два дні з моменту старту опитування.

Останні оперативні новини Харкова в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, 7 травня на офіційному сайті міської ради стартував розділ, де мешканці міста можуть пропонувати свої варіанти перейменування харківських вулиць та інших географічних назв, пов'язаних із Росією. За даними мерії, за два дні свої пропозиції залишили понад 10 тисяч харків'ян.

Із запропонованих нових назв Московського проспекту у міськраді обрали чотири. Опис варіантів та голосування викладені у Telegram-каналі мера Харкова Ігоря Терехова:

  • "Героїв Харкова — на честь усіх, хто під час війни захищав та захищає Харків, а це і наша героїчна армія, і територіальна оборона, і рятувальники, і лікарі з медиками, і волонтери, і наші легендарні комунальники;
  • Київський — на честь Києва, столиці нашої Незалежної України;
  • Захисників України — на честь усіх, хто захищав та захищає нашу країну: нашої армії та територіальної оборони, волонтерів та всіх, хто наближає Перемогу;
  • Харківський — тут, певен, усе зрозуміло”.

Проголосувати за варіант перейменування, що найбільш сподобався, поки що Московського проспекту можна за посиланням.

"Пропоную вам, шановні харків'яни, проголосувати за назву, що сподобалася. І вже на найближчій сесії, виходячи з результатів вашого волевиявлення, я винесу на розгляд депутатського корпусу нові назви. Впевнений, ваші депутати підтримають їх", — йдеться у повідомленні Терехова.

Станом на 14:40 у лідерах два варіанти: "Героїв Харкова" та "Харківський".

Також, за інформацією міськради, 90% харків'ян, які запропонували нові харківські назви, хочуть перейменувати Московський район на Салтівський.

"Сьогодні мер Терехов опублікував перші результати опитування харків'ян щодо перейменувань Московського району та проспекту. З районом — все ок. Він мав стати Салтовським ще під час декомунізації. А от озвучені пропозиції з проспектом викликають питання та відверте занепокоєння. Лідер "Харківський проспект" Харкові (!)", — каже керівниця відділу Українського інституту нацпам'яті Марія Тахтаулова.

За її словами, ініціативна група, створена за часів декомунізації, запропонувала свої варіанти для Московського проспекту. Серед були такі варіанти, як Ізюмський шлях, Чугуївський шлях, Азовський, Маріупольський та Захисників України.

Чотири варіанти: харків'ян просять обрати нову назву Московського проспекту фото 1Чотири варіанти: харків'ян просять обрати нову назву Московського проспекту фото 1

Чотири варіанти: харків'ян просять обрати нову назву Московського проспекту фото 2 1Чотири варіанти: харків'ян просять обрати нову назву Московського проспекту фото 2

У прес-службі мерії кажуть, що відбирали "топові назви", інші були поодинокі. 

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах