Вперше не на Меморіалі: у Харкові відзначили День перемоги над нацизмом

В Харькове отметили День победы над нацизмом.

В Харькове отметили День победы над нацизмом. Фото: "Харьковские известия"

Події
08 травня 2022 18:43

Сьогодні, 8 травня, на станції метро "Історичний музей" у Харкові відзначили День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У метро цього дня зібралися ветерани, українські військовослужбовці, комунальники, мешканці міста.

Последние оперативные новости Харькова в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Як зазначив мер міста Ігор Терехов, цього року через вторгнення в Україну російських окупантів харків'яни вперше не пішли на Меморіал, де за традицією покладали квіти до монумента Батьківщини-матері та шанували загиблих героїв.

"Напевно, ніхто і в страшному сні не міг уявити, що через багато років онуки та правнуки російських солдатів, які пліч-о-пліч захищали з українцями Батьківщину від німецько-фашистських загарбників, прийдуть в Україну і нас вбиватимуть", - сказав міський голова.

Відео: Харьковские известия

За словами Терехова, Меморіал підготували до Дня Перемоги та висадили там квіти.

"Але ті рани, які своїм обстрілом завдали йому російські горе-вояки, ми не чіпали, не ремонтували. Вважаю, що пошкодження від російських градів мають залишитися там – як символ уже нашої боротьби із сучасним нацизмом", - пояснив він.

Мер також подякував за героїзм та мужність харків'ян, які у цей складний час залишаються жити та працювати у рідному місті.

"І не випадково Президент України Володимир Зеленський нагородив нас почесним званням: Харків – це місто-герой! Сьогодні хочу привітати вас усіх зі святом та побажати міцного здоров'я, щастя та, найголовніше, мирного неба над головою. Ми обов'язково переможемо!" – сказав Терехов.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах