У бою під Ізюмом загинув журналіст Олександр Махов

У бою під Ізюмом загинув журналіст Олександр Махов.

У бою під Ізюмом загинув журналіст Олександр Махов. Фото: facebook.com/Oleksandr Makhov

Події
05 травня 2022 09:56

Під Харковом через обстріл російськими військами загинув журналіст Олександр Махов. Він ніс службу у лавах Збройних сил України.

Про це сказав у вечірньому зверненні президент України Володимир Зеленський.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Олександр Махов служив у ЗСУ та висвітлював події на передовій. Він був єдиним журналістом, який перебував на борту літака, що проводив евакуацію з китайського Уханя на початку пандемії COVID-19. Також він побував у відрядженні на Антарктиду.

Коли Росія повномасштабно вторглася до України, Олександр Махов пішов служити на фронт як ветеран і резервіст.

Президент України Володимир Зеленський у зверненні висловив співчуття близьким та друзям Олександра: "Сьогодні почну з історії про одну людину. Про Олександра Махова – відомого журналіста. Впевнений, ви бачили його репортажі на телеканалах «Україна» і «Дом». Можливо, бачили його коментарі, його дописи. Він завжди був із власною позицією. Патріотичною та щирою. І завжди без марнославства. І завжди був серед найсміливіших, серед перших. Завжди працював у найгарячіших точках. Старався привезти справжній матеріал. Сильний матеріал.

У 17-му році він першим з українських журналістів був на нашій станції в Антарктиді. Коли прийшов ковід, він не боявся. Два тижні жив у Санжарах, куди привезли українців з Китаю. З першого дня повномасштабної війни він був на фронті. Доброволець. Ветеран АТО. Боєць 95-ї десантно-штурмової бригади.

Сам родом з Луганської області. Він по-особливому відчував, що значить ця війна.

Сьогодні він загинув на Харківщині, у боях під Ізюмом. Йому було 36 років. Мої щирі співчуття близьким, друзям. Хай його син Владислав знає: Росія відповість за цю смерть. Ми обов'язково здобудемо для України перемогу. Впевнений, це було мрією Олександра. І ми її реалізуємо. Вічна пам'ять йому й усім нашим героям, які віддали життя за Україну".

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах