Будівля онкоцентру в Харкові пошкоджена окупантами — де приймають хворих

Будівля онкоцентру в Харкові пошкоджена окупантами — де приймають хворих. Фото: Наталя Попова

Будівля онкоцентру в Харкові пошкоджена окупантами — де приймають хворих. Фото: Наталя Попова

Події
09 березня 2022 15:44

Усіх пацієнтів, які перебували в онкоцентрі на ранок 24 лютого — в день вторгнення РФ до України, пролікували й виписали. Внаслідок обстрілів 27 лютого будівля медзакладу пошкоджена.

Онкохворих приймають в інших лікарнях Харкова та України. Про це "Суспільному" повідомив виконувач обов’язків директора Харківського онкоцентру Віктор Лихман.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, пацієнти, які потребують термінової хірургічної допомоги, можуть отримати її в Інституті загальної й невідкладної хірургії у Харкові. Завідувачі терапевтичного напрямку телефоном консультують пацієнтів і повідомляють, де ті можуть отримати лікування.

"У нас є комунікація з Полтавою, з Дніпром, з іншими регіонами, де це можливо робити, вони приймають наших пацієнтів без черги, без якихось перепон, надають їм допомогу і хірургічну, і хіміотерапевтичну, і гематологічну, і радіологічну. Пацієнти перед тим зв’язуються з завідувачами відділень харківського онкоцентру, вони на зв’язку", — сказав Лихман.

Хірургічні підрозділи онкоцентру переведені до інших клінік Харкова і працюють тут.

"У нас постійно хірурги працюють у військовому шпиталі, у нас постійно працюють анестезіологи й хірурги в Інституті хірургії. Рентгенологи працюють у шпиталі, в обласній лікарні, в Інституті хірургії також. Декілька наших співробітників у Києві, працюють у військовому шпиталі. Декілька співробітників хірургічного профілю у районних лікарнях харківського регіону теж працюють. Наша ендоскопічна служба працює в обласній лікарні й в Інституті хірургії", — розповів керівник онкоцентру.

За словами Лихмана, у перші дні значних руйнувань зазнав радіологічний корпус: там пошкоджений дах і стіни, вибиті вікна. Також зачепило терапевтичний корпус. Хірургічний корпус постраждав менше. Саме у ньому перебували пацієнти під час обстрілу, бо там розташований вхід до підвалу.

"Там були тяжкохворі, вони потребували кисневої підтримки. Слава богу, усе минуло, щойно з’являлася можливість відпускати пролікованих пацієнтів додому, ми це робили", — говорить Лихман.

У будівлі онкоцентру нині залишаються працівники зі своїми родинами, які залишилися без житла і не мають можливості виїхати. Вони забезпечені усім необхідним, сказав Лихман: "Тепло, харчування, ліки — все це є".

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах