Від ракетного удару Росії по ХОДА на площі Свободи у Харкові загинули щонайменше 10 осіб (фото, відео)

Від ракетного удару Росії по ХОДА загинули щонайменше 10 осіб. Фото: НВ

Від ракетного удару Росії по ХОДА загинули щонайменше 10 осіб. Фото: НВ

Події
01 березня 2022 13:59

У Харкові внаслідок ракетного удару Росії по ХОДА вранці 1 березня загинули щонайменше десять людей.

Про це повідомив Телеграм-канал ДСНС.

"Щонайменше 10  загиблих, понад 20 травмованих, рятувальниками та волонтерами врятовано з-під завалів близько 10 осіб. Тривають роботи по розчищенню завалів. Зруйнована повністю сходова клітина та частково коридори на усіх поверхах", — йдеться у повідомленні ДСНС.


"Цей ранок був трагічним. Дві крилаті ракети по Харкову. Там завжди було багато росіян. Там багато вузів. Молодь, яскрава, розумна, яка збиралася на найбільшій площі в державі, європі, площа Свободи. Дві ракети у площу Свободи. Десятки жертв - ось така ціна свободи. Ми боремося за свою землю і свободу",— висловився про ракетний удар по ХОДА президент України Володимир Зеленський. 

"Цей удар по Харкову є воєнним злочином, це є державним тероризмом Російською Федерацією. Після такого Росія — це держава-терорист. Очевидно, і має бути офіційно. Закликаємо всі держави світу негайно і дієво відреагувати на цю злочинну тактику агресора і проголосити, що Росія здійснює державний тероризм. Вимагаємо повної відповідальності для терористів у міжнародних судах. Харків та Київ для Росії зараз — важливі мішені. Терор, направлений на те, щоб зламати нас, наш спротив", — каже Володимир Зеленський.

"Всі готові звільнювати нашу землю. Вони намагаються нас залякати, але людей приходить ще більше", — каже Костянтин Немічев з "Нацкорпусу", який перебуває біля будівлі ХОДА.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах