"Державна  зрада": СБУ розслідує злочин мера Куп'янська — посадовець перейшов на бік окупантів

"Державна  зрада": СБУ розслідує злочин мера Куп'янська.

"Державна  зрада": СБУ розслідує злочин мера Куп'янська.

Події
28 лютого 2022 09:02

Ситуація із можливим захопленням російськими окупантами міста Куп'янськ Харківської області неоднозначна. Про це на брифінгу, який увечері 27 лютого транслювався у Facebook, повідомив радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

"Куп'янськ - з'ясовується ситуація. Незважаючи на запис з мером Куп'янська та численні запевнення росіян, що вони захопили місто, ми з'ясовуємо ситуацію. Не все там так просто", - сказав Олексій Арестович.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов, розслідуванням державної зради буде займатися СБУ.

"Сьогодні у соцмережах з’явилося відео, де міський голова Куп'янська Геннадій Мацегора публічно заявив про ніби-то підконтрольність міста ворожим військам Росії.

У той час, коли наші бійці Зброй Сил України героїчно відстоюють кордони, голова Куп’янської громади Харківщини ішов на переговори з ворогом. Наслідки таких дій могли бути непоправними.

Сьогодні Куп’янська окружна прокуратура Харківської області до ЄРДР внесла кримінальне провадження за ч.2 ст.110, ч.1 ст.111 ККУ «Державна зрада» стосовно Куп’янського міського голови Геннадія Мацегори. Для подальшого досудового розслідування кримінальне провадження направлене до УСБУ у Харківській області.

Наша принципова позиція: українські діти підуть лише в українські школи! Ми не віддамо російському ворогу жодної громади Харківщини!", - заявив Олег Синєгубов.

В прокуратурі Харківської області кажуть, що Геннадій Мацегора умисно вчинив дії, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності, недоторканності, обороноздатності, державній безпеці України.

"За процесуального керівництва органів прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування щодо Куп’янського міського голови Харківської області Мацегори Г. М. за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади, та за фактом державної зради (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, міський голова умисно вчинив дії, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності, недоторканності, обороноздатності, державній безпеці України.

Представник влади перейшов на бік країни-агресора - Російської Федерації. Чоловік в умовах воєнного стану надав представникам РФ допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

Крім того, Мацегора Г.М. вчинив умисні дії з метою зміни меж території України, про що повідомив публічно в інтернеті.

Відповідно до вимог КПК України, для подальшого досудового розслідування кримінальне провадження направлено до Управління СБУ у Харківській області", - повідомили у прокуратурі.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах