Міський голова Куп'янська здав місто окупантам — школи та дитсадки відновлять роботу попри обстріли

— школи та дитсадки віновлять роботу попри обстріли

— школи та дитсадки віновлять роботу попри обстріли

Події
27 лютого 2022 20:41

Геннадій Мацегора, міський голова Куп'янська, обраний у 2020 році від політичної партії "Опозиційна платформа — За життя", здав місто російським окупантам, а з 28 лютого дитсадки та школи повернуться "до звичайного режиму".

Відеозвернення було опубліковане Куп'янською міськрадою ввечері 27 лютого. Мацегора стверджує, що до нього звернувся командир російського батальйону і поставив ультиматум: здатися або він візьме місто штурмом.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Чотири дні тому місто залишили всі: СБУ, прокуратура, військкомат, загін тероборони. Ми залишилися самі. Я зі своїми підлеглими й райвідділ поліції, який до останнього моменту знаходився й знаходиться поруч зі мною", — сказав Мацегора.

"Я прийняв це рішення. Рішення за мною. Відповідальність за все, що відбувається у місті, лежить на мені. Я у місті весь цей час і залишаюся далі. Усі питання життєзабезпечення на мені, — додав він. — Сьогодні я перебуваю на місці й хочу завірити, що буде працювати лікарня, школа, дитсадки. З завтрашнього дня працюємо у звичайному режимі. Не боїмося провокацій, на які, за словами військових, вони будуть реагувати належним чином".

У зверненні він наголосив, що час "сміливо повертатися до життя, налагоджувати побут". Він також сказав, що життя міста "залежить від того, як ми себе зараз зарекомендуємо".

Мер, який здав своє місто, закликав мешканців "вилазити підвалів та бомбосховищ". Нагадаємо, що на Харківщині продовжуються обстріли.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах