Під Харковом зупинили супротивника, точаться оборонні бої — Міноборони

Під Харковом зупинили супротивника, точаться оборонні бої — Міноборони.

Під Харковом зупинили супротивника, точаться оборонні бої — Міноборони. Фото: vesti.az

Події
25 лютого 2022 11:03

За даними на 10.00 25 лютого, на Слобожанщині тривають оборонні бої біля Харкова, а також у Луганській області. Противника було зупинено.

Про це повідомили у Генеральному штабі Міністерства оборони України.

Не забудьте підписатися на наш канал у Telegram

"На Слобожанщині в районах Харкова та Валуйків підрозділи зі складу сил оборони продовжують ведення оборонних боїв, зупинили супротивника та закріпилися за певним рубежем", - заявили в МО.

На Харківщині вночі велися бої в Дергачах та Печенігах

За даними Міноборони, російські військові продовжують наступальну операцію проти України на обраних напрямках із застосуванням високоточної зброї дальньої дії та оперативно-тактичної авіації.

"Управління та наведення авіації здійснюється літаками типу А-50 з території Мінської області у повітряному просторі Білорусі та АР Крим.

З метою залякування населення України ворог все частіше вибирає для поразки об'єкти цивільної інфраструктури та житлові будинки. Також відомо, що на білоруському аеродромі Гомель здійснили посадку російські Іл-76 із десантниками на борту.

Через пошкодження злітної смуги аеродрому Гостомель противник вирішив висуватися своїм ходом із території Білорусі у напрямку Гомель-Чернігів-Київ.

У Сіверській області підрозділи 1 відбр по річці Білоус зупинили супротивника. Наразі ворог, отримавши гідну відсіч захисників Чернігова, намагається обійти місто та вчинити наступ на столицю. З цією ж метою, наступу на Київ, не зважаючи на втрати, ворог рветься на напрямку Козелець-Бровари та напрямку Конотоп-Ніжин-Київ. Втрачено місто Конотоп.

На півдні противник продовжує здійснювати свої загарбницькі плани, вийшов на кордон Херсон, Нова Каховка, Каховка з метою утримання греблі Північнокримського каналу для забезпечення водою тимчасово окупованого півострова Криму. Веде бій за українське місто Мелітополь.

На Донецькому напрямку без змін: противник успіху не має, мети виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей не досяг. Не припиняють обстріл підрозділів об'єднаних сил.

Угруповання Повітряних Сил відбиває повітряні удари супротивника. Продовжує ведення систематичних бойових дій. Веде постійну повітряну розвідку.

Загалом Угруповання об'єднаних сил веде оборонну операцію і намагається зупинити супротивника по всій лінії зіткнення", - йдеться у повідомленні Міноборони.

Нагадаємо, вчора на Окружній Харкова було знищено російську бронетехніку. Пізніше у соцмережах з'явилися фотографії розбитого МТ-ЛБ та трупів військовослужбовців РФ.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах