Надзвичайний стан у Харківській області: у ХОДА розповіли, чи введуть комендантську годину

У ХОДА розповіли, чи введуть комендантську годину за надзвичайного стану.

У ХОДА розповіли, чи введуть комендантську годину за надзвичайного стану. Фото: rbc.ua

Події
23 лютого 2022 15:46

У ХОДА розповіли, які обмеження плануються на території Харківської області у разі введення надзвичайного стану. Представники влади закликали харків'ян не панікувати.

Голова Харківської ОДА Олег Синегубов розповів про особливості надзвичайного стану на прес-конференції 23 лютого.

Не забудьте підписатися на наш канал у Telegram

"Це не військовий стан, а надзвичайний. На нараді з Офісом президента, на якій були присутні всі керівники регіонів, було визначено шляхи координації дій з реалізації НС у містах. Що він означає: у нас починають діяти кілька положень", - сказав голова Олег Синегубов.

Перше засідання оперативного штабу відбудеться вже 23 лютого.

"Туди входять представники всіх силових відомств, які задіяні на території Харківської області. Очолює цей штаб голова облдержадміністрації. Щодня ми розпочинаємо брифінги, які будуть проводитись о 10 годині ранку. За комендантською годиною — поки вона введена не буде. Встановлюється посилений контроль в'їздів та виїздів з території міста та області, може обмежуватись рух відповідних транспортних засобів. Буде запроваджено їх додатковий огляд. Встановлюється заборона на проведення масових заходів, мітингів тощо", - сказав Олег Синегубов.

За його словами, мешканці регіону можуть побачити більше поліцейських та військових на вулицях, посилене патрулювання об'єктів критичної інфраструктури. За потреби розгорнуть додаткові блокпости. Для евакуації населення наразі немає передумов, повідомив голова ХОДА.

"Якщо буде евакуація, кожна людина про це дізнається. Хочу порадити всім жителям звернути увагу на сайти міськради та обладміністрації з необхідною інформацією про укриття... У кожного своя роль в евакуаційних планах. Не час сьогодні збирати валізи. Зараз про це не йдеться. ", - Заявив Олег Синегубов.

Харківський міський голова Ігор Терехов каже, що надзвичайний стан запроваджується превентивно та глобальних обмежень зараз немає.

"Запроваджено надзвичайний стан, але жодних глобальних обмежень через це ні для однієї людини не буде. Це просто запобіжний захід, щоб у Харкові все було спокійно, як ми звикли. Ще раз закликаю всіх дотримуватися спокою та не панікувати. Зараз місто живе у звичайному ритмі: працюють підприємства та комунальні служби, школи, дитсадки та лікарні, транспорт... Я дуже хочу, щоб у ситуації, що склалася, ми всі об'єдналися, адже нам потрібно зберегти територіальну цілісність України. Заради миру та порятунку життя людей ми повинні бути разом і ні в у жодному разі не панікувати", - сказав Ігор Терехов.

Нагадаємо, РНБО вирішила запровадити надзвичайний стан по всій території України, крім Донецької та Луганської областей. Тепер за це рішення має проголосувати Верховна Рада.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах