Де на Харківщині розмістять біженців із Донбасу

Біженців із Донбасу розмістять у санаторії під Харковом.

Біженців із Донбасу розмістять у санаторії під Харковом. Фото: golos.ua

Події
23 лютого 2022 14:19

Людей, які залишають Донецьку та Луганську області через вторгнення Росії та загострення ситуації, розмістять у санаторії під Харковом.

На засіданні Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області 22 лютого чиновники вирішили розміщувати біженців у санаторії "Ялинка" (Чугуївський район, село Дачне, вул. Курортна, 1).

Не забудьте підписатися на наш канал у Telegram

Органам місцевого самоврядування доручили розглянути питання щодо забезпечення належних умов для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО) на їх територіях (харчування, опалення житлових приміщень тощо), з подальшим вирішенням питання про відшкодування витрат власникам установ, що надають послуги з проживання та харчування ВПО".

Супроводжувати біженців доручили облуправлінню Національної поліції. Також поліцейські охоронятимуть безпеку та порядок у санітарній зоні (зоні накопичення та реєстрації) та у місцях тимчасового розміщення ВПО, супроводжуватимуть транспорт із біженцями.

Департаменту охорони здоров'я доручили організувати щоденне чергування бригад швидкої біля пунктів пропуску через державний кордон та у місцях тимчасового розміщення ВПО.

Департамент соціального захисту має сприяти органам місцевого самоврядування у підготовці місць для тимчасового розміщення ВПО, що перетнули кордон.

Харківській райдержадміністрації доручили організувати підвіз питної води, а ДСНС має розгорнути два намети з обігрівом.

"Гаряча лінія" Департаменту цивільного захисту діятиме цілодобово за номером 057 700 30 90.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах