8 мільйонів гривень: на Харківщині затвердили програму тероборони

На Харківщині затвердили програму тероборони.

На Харківщині затвердили програму тероборони. Фото: rubryka.com

Події
17 лютого 2022 09:53

На Харківщині затвердили програму територіальної оборони на 2022 рік. Таке рішення ухвалили депутати обласної ради на позачерговій сесії 16 лютого.

Також депутати внесли зміни до Комплексної регіональної програми забезпечення публічної безпеки та порядку та програми протидії злочинності на території Харківської області на 2020-2022 роки.

Не забудьте підписатися на наш канал у Telegram

На реалізацію програми тероборони надано 8 мільйонів гривень. Ці кошти будуть перераховані військовим органам, які проведуть процедури та закупівлі, після чого ці кошти чи товарно-матеріальні цінності передадуть безпосередньо до місць дислокації органів тероборони.

"Справді, ми в стислий термін розробили програму, яку сьогодні прийняли. На що підуть ці кошти? Найнеобхідніше: закупівлю комп'ютерної техніки, іноді це заміна вікон або поточні ремонти, — повідомив голова ХОДА Олег Синєгубов. — Це лише початок, перший крок. Далі поступово будемо впроваджувати та реалізовувати Закон України «Про основи національного опору», формувати підрозділи тероборони, посилювати їхню боєздатність».

"Наразі територіальна оборона налічує сім батальйонів у кожному районі та управління. Сформовано штаб зони та у кожному районі штаби оборони. Вони укомплектовані особовим складом для достатньої функціональності. Також ми щодня приймаємо громадянських громадян для участі у програмі тероборони", - повідомив заступник командира бригади тероборони Харківської області Володимир Шмітько.

Директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов також повідомив, що у Харківській області 4 роки діють програми територіальної оборони.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах