СБУ перевірить інформацію про подвійне громадянство заступника голови Харківської облради

СБУ перевірить інформацію про подвійне громадянство заступника голови Харківської облради.

СБУ перевірить інформацію про подвійне громадянство заступника голови Харківської облради. Фото: times.kharkiv.ua

Події
16 лютого 2022 12:18

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко звернулася до Служби безпеки України та просить перевірити інформацію про подвійне громадянство свого заступника Богдана Мальованого.

Нагадаємо, раніше народний депутат Ірина Фріз закликала СБУ перевірити наявність російського громадянства у Богдана Мальованого. Серед документів, опублікованих депутатом, є заява до Федеральної міграційної служби Росії від 2014 року, в якій зазначено, що Богдан Мальований, уродженець Донецької області, просить видати йому російський паспорт, а на посвідченні водія, виданому в 2014 році, у рядку "адреса" вказано Ростов-на-Дону.

Не забудьте підписатися на наш канал у Telegram

Фото: facebook.com/Iryna.FrizФото: facebook.com/Iryna.Friz

У листі, який Тетяна Єгорова-Луценко направила до СБУ, зазначено, що до Харківської обласної ради надійшло депутатське звернення Ірини Фріз про спецперевірку.

"Зазначу, що Богдана Мальованого на посаду заступника голови Харківської обласної ради було призначено наприкінці листопада минулого року. Спецперевірку він пройшов, даних про наявність російського паспорта не було. Упевнена, що найближчим часом компетентні органи нададуть вичерпну інформацію. У своїх подальших діях буду керуватися лише спираючись на факти", -повідомила у Facebook голова Харківської облради.

Станом на 16 лютого Богдан Мальований продовжує працювати і поки його не усуватимуть.

"У нас не було жодної інформації, що він має подвійне громадянство. Якби воно було, я б не вагалася ні хвилини і скликала б позачергову сесію зі зняття його з посади. Я відреагувала, якщо цей факт підтвердиться, то, звичайно, терміново буде скликана сесія, і я ініціюватиму зняття його з посади", — сказала Тетяна Єгорова-Луценко в коментарі "Суспільному".

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах