Російська Держдума підтримала звернення до Путіна про визнання "ЛНР" та "ДНР"

Російська Держдума попросила Путіна визнати незалежність "ДНР" та "ЛНР".

Російська Держдума попросила Путіна визнати незалежність "ДНР" та "ЛНР". Фото:

Події
15 лютого 2022 13:21

Державна дума Росії звернеться до Володимира Путіна з проханням визнати так звані "Донецьку та Луганську народні республіки".

Проект звернення до президента Російської Федерації був ухвалений Держдумою 15 лютого. За результатами голосування депутати вирішили винести це питання на пленарне засідання та одразу направити його Володимиру Путіну.

Скріншот: t.me/oleksiihoncharenkoСкріншот: t.me/oleksiihoncharenko

Проект ухвали "Про звернення Держдуми до президента РФ з проханням визнати незалежність самопроголошених республік депутати КПРФ внесли до Держдуми ще 19 січня.

Ініціаторами звернення стали фракції КПРФ та "Справедлива Росія", а фракція "Єдина Росія" внесла власний проект ухвали. У ньому пропонується направити Путіну звернення щодо необхідності визнати "ЛНР" та "ДНР" незалежними державами. Очікується, що обидва проекти — і про визнання Росією, і про визнання незалежними — винесуть на голосування.

"Єдина Росія" висловилася за постачання до "ДНР" та "ЛНР" військової продукції, а також надання соціальної допомоги людям", — сказав спікер Думи Володін.

"Росія де-факто та де-юре вийде з Мінських домовленостей"

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що у разі визнання так званих "ДНР" та "ЛНР" Росія де-факто та де-юре вийде з мінських домовленостей.

"Щодо можливого визнання Російською думою так званих "Л/ДНР". Хочу ще раз нагадати незмінну позицію України: у разі ухвалення рішення про визнання Росія де-факто та де-юре вийде з Мінських домовленостей з усіма супутніми наслідками. Ми вже попередили про цю позиції наших партнерів", — сказав Кулеба на онлайн-брифінгу у вівторок.

"Це остаточний похорон Мінських угод. Для нас це не новина. Україна готова до такого розвитку подій. Ми з самого початку говорили про те, що не існує жодних «Л/ДНР», існує окупація Росії територій України. У нас лише два союзники: армія та економіка", — заявив народний депутат Олексій Гончаренко.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах