Українці через "Дію" зможуть подати заяву про реєстрацію шлюбу та обрати дату весілля

Українці зможуть подати заяву про реєстрацію шлюбу через "Дію".

Українці зможуть подати заяву про реєстрацію шлюбу через "Дію". Фото: bykvu.com

Події
11 лютого 2022 10:34

У додатку "Дія" з'явиться можливість подати заяву про реєстрацію шлюбу, а в майбутньому планують додати свідоцтво про одруження.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Скоро вже можна буде подати онлайн-заяву на шлюб. Ця послуга у нас у бета-тесті. Але особисто все ж таки прийти потрібно буде, щоб поставити підписи. Але вже не потрібно особисто подавати заяву, вибирати дату одруження, як ми всі це з вами робили. Тепер це можна буде зробити онлайн", - розповів Михайло Федоров в інтерв'ю "ТСН".

Також у додатку найближчим часом може з'явитись свідоцтво про шлюб.

"Цей документ обов'язково з'явиться. Але зараз ми на цьому не сфокусовані, тому що в отриманні інших послуг він не дуже використовується. Ми зосереджені на запуску послуги та намагаємося зробити так, щоб реєстри між собою обмінювалися даними. Тобто, щоб не робити багато різних довідок, а щоб реєстри самі між собою збирали дані. ГМС працює над тим, щоб паперова довідка, яку вам видали разом із ID-карткою, була не потрібна", - пояснив віце-прем'єр-міністр.

За його словами, додати до "Дії" свідоцтво про укладання шлюбу — це не проблема, але поки що це не першочергове завдання.

"Насправді відобразити це у "Дії" не проблема. Згодом ми це зможемо зробити, якщо буде потрібно для різних життєвих ситуацій. Але наша філософія — не оцифровувати все, а щоб дані щодо державних органів бігали замість людей", — каже Михайло. Федоров.

Раніше Vgorode повідомляв, які нові послуги з'явились у Дії.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах