Зміна прописки, дозвіл на будівництво та шерінг техпаспорту: які нові послуги з'явилися у Дії

Смена прописки, разрешение на строительство и шеринг техпаспорта: какие новые услуги появились в Дії - фото

Смена прописки, разрешение на строительство и шеринг техпаспорта: какие новые услуги появились в Дії - фото

Події
08 лютого 2022 14:59

Сьогодні, 8 лютого, під час Дія.Саміту презентували нові послуги, які з'явилися на порталі та у додатку Дія. У тому числі — зміна місця реєстрації, довідка про несудимість та надання свого техпаспорта іншому водієві.

Нові сервіси представили міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, міністр розвитку регіонів Олексій Чернишов та міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Зміна місця реєстрації

У Дії запустили зміну місця реєстрації по всій Україні. Тепер на порталі або в додатку Дія достатньо вказати адресу, за якою людина планує проживати, та отримати підтвердження від власника житла. Для цього також не потрібно йти у військкомати — перевірити і за необхідності вказати дані про військовий облік можна буде у "Дії".

У Мінцифри кажуть, що процес оформлення займе до 1 робочого дня, для цього не доведеться відвідувати жодну держустанову.

Довідка про несудимість

Раніше цей документ потрібно було отримувати або в сервісних центрах МВС або онлайн, проте потрібно було заповнювати багато полів.

Тепер у Дії достатньо вибрати тип довідки та підставу, вказати дані про себе та надіслати заяву в один клік. Як тільки довідка буде готова, Дія повідомить про це. Всі замовлені довідки будуть доступні для перегляду та скачування в Дії.

Шерінг техпаспорту

У кілька кліків за допомогою QR-коду можна поділитись техпаспортом з людиною, яка користується вашим автомобілем. Таким чином, він стає "належним користувачем", отримує право на користування машиною і нестиме відповідальність за порушення правил дорожнього руху.

У Мінцифри кажуть, що заява опрацьовується до 10 хвилин.

Грошова допомога для ВПО

У Дії тепер можна продовжити та припинити грошову допомогу внутрішньо переміщеним особам на порталі Дія.

Дозвіл на будівництво

Ця послуга раніше була доступна на порталі Дія, але чекати на розгляд потрібно було 10 робочих днів. Тепер вона надається автоматично, і результат замовник отримує одразу.

Опитування

Від сьогодні в "Дії" також з'явилося опитування. Зараз є два опитування: про те, яка нова цифрова послуга найкорисніша, а також про те, як назвати новий президентський проект.

Йдеться про програму, за якою вакциновані люди віком від 60 років зможуть безкоштовно отримати смартфон із пільговим тарифом.

Крім того, на Дія.Саміті Олена Зеленська анонсувала "Дія.Безбар'єрність". Цей підрозділ програми запрацює у березні 2022 року. Передбачається, що в ньому українці зможуть дізнаватися, як отримати послуги, пільги чи документи, а також детально ознайомитись зі своїми правами та обов'язками.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах