У "Дії" тепер можна згенерувати довідку про несудимість

В "Дії" теперь можно сгенерировать справку о несудимости.

В "Дії" теперь можно сгенерировать справку о несудимости. Фото: focus.ua

Події
08 лютого 2022 11:33

У додатку "Дія" від сьогодні, 8 лютого, можна буде згенерувати довідку про несудимість. Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації.

"Довідка про несудимість — один із найпопулярніших документів серед українців. Їх отримують близько 1 млн щорічно. Наприклад, для військкоматів або для влаштування на роботу. Раніше цей документ треба було отримувати в сервісних центрах МВС або через посередників, або онлайн, проте потрібно було заповнювати багато полів. А тепер послугою можна буде скористатися в додатку "Дія" в кілька кліків — формується довідка, всі дані автоматично підтягуються з різних реєстрів", — розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі "Сніданок з 1+1".

Для отримання довідки в програмі потрібно буде вибрати тип довідки та підставу. Потім вказати дані про себе та надіслати заяву. Як тільки довідка буде готова — Дія сповістить про це.

Також сьогодні на Diia Summit будуть представлені й інші онлайн-держпослуги та цифрові документи, зокрема зміна місця реєстрації, оновлення електронного підпису та надання права на машину іншій людині.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах