Просунулися на 50 кілометрів: ЗСУ у Харківській області звільнили понад 20 населених пунктів

ЗСУ у Харківській області звільнили понад 20 населених пунктів.

ЗСУ у Харківській області звільнили понад 20 населених пунктів. Фото: balakleya_life

Суспільство
09 вересня 2022 12:29

Президент України Володимир Зеленський офіційно підтвердив визволення Балаклії у Харківській області. Загалом з початку вересня українські військові звільнили від окупантів понад тисячу квадратних кілометрів.

У ранковому зведенні 9 вересня Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що українські військові за три дні просунулися на Харківському напрямку майже на 50 кілометрів.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Сили оборони ведуть успішний контрнаступ на Харківському напрямку. Завдяки вмілим та злагодженим діям Збройні Сили України за підтримки місцевого населення просунулися майже на 50 км за 3 дні. За даними розвідки, окремі ворожі підрозділи зазнали значних втрат. Окупанти намагаються евакуювати поранену особистість військову техніку в райони населених пунктів Ольховатка та Бородоярське. Особовий склад окупаційних військ у цивільному одязі вдається до дезертирства та намагається повернутися на територію російської федерації. Так, протягом доби відмічено понад 15 таких випадків", - розповіли в Генштабі.

Увечері 8 вересня Зеленський опублікував відео, на якому український військовослужбовець стоїть на даху російського прапора, а за ним встановлено прапор України.

«Пан президента, пана головнокомандувача, місто Балаклія Харківської області взято під контроль. Наказ виконано. Російські окупаційні війська відійшли. Спецпідрозділ Головного управління розвідки Kraken. Сьогодні 8 вересня, 16:00», – каже військовий на відео.

За даними голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, станом на 8 вересня ЗСУ звільнили на Харківському напрямку понад 20 населених пунктів. Жителів Харкова та області закликають бути максимально обережними, оскільки через успіхи українських військових російські окупанти стали частіше бити по мирних жителях регіону.

«В останні дні ворог збільшив інтенсивність ударів по Харкову та населеним пунктам області. На жаль є жертви серед цивільного населення. Закликаю всіх бути максимально обережними. Активізація окупантів пов'язана насамперед з успіхами ЗСУ, які зараз звільняють територію області», - розповів Олег Синєгубов.

Глава області наголосив, що українські воїни дуже мотивовані і не залишать ворогові жодного шансу.

«Ворог деморалізований і біжить із нашої землі. Ми маємо серйозні успіхи на Балаклійському напрямку та інших напрямках, але зараз говорити про це ще зарано», – розповів Синегубов.

За його словами, до звільнених населених пунктів повертається поліція та інші служби, відновлюється робота органів державної влади, надається допомога населенню. Найближчим часом розпочнеться відновлення інфраструктури та підготовка до зими.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах