Артилерійські дуелі: у Нацгвардії розповіли про бої на північ від Харкова

Артилерійські дуелі: у Нацгвардії розповіли про бої на північ від Харкова.

Артилерійські дуелі: у Нацгвардії розповіли про бої на північ від Харкова. Фото: Міноборони

Суспільство
27 липня 2022 14:49

Сильний артилерійський вогонь росіян не дає ЗСУ просуватися на північ від Харкова.

Окупанти ж не залишають спроб знайти прогалини у нашій обороні, повідомили у прес-службі Східного ОТО Нацгвардії України.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Наразі завдання військовослужбовців — спостереження за пересуваннями російських окупантів та оборона позицій. Вони для них досить нові, адже захисники України роблять все, щоб відсунути ворога подалі від Харкова.

«З останнього ми звільнили С***. То справді був штурм. Тобто вони, напевно, не очікували, що так раптово буде сплановано все. Наш напад був досить інтенсивним. Ми швидко заїхали, була підтримка танків, інтенсивна підтримка артилерії. І тому ми швидко увірвалися туди. І потім вони, звичайно, відповіли нам вогнем артилерії досить щільним. Але ми втрималися. Тепер це все наше», - розповів військовий на позивний Католик.

За його словами, спочатку доводилося воювати з добре екіпірованими та навченими окупантами, і навіть спецназівцями. Поступово ситуація змінилася: артилерійські дуелі вийшли на перший план.

«Я сказав би, що артилерії у них багато. Але поки що не можна сказати, що вона точна. На ту кількість БК, яку вони відстрілюють, вони потрапляють досить мало. Вони можуть півдня бити кудись у полі, лісами, лісопосадками. Може, якісь проблеми з коригуванням», — розмірковує гвардієць.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах