У Харкові та області сьогодні будуть планові та аварійні відключення світла — Укренерго

У Харкові та області сьогодні будуть планові та аварійні відключення світла – Укренерго.

У Харкові та області сьогодні будуть планові та аварійні відключення світла – Укренерго. Фото: Climategist

Комуналка
07 листопада 2022 09:32

Для стабілізації енергосистеми України Харків та область сьогодні чекають і на віялові, і на аварійні відключення світла.

Про це повідомили у "Укренерго".

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Енергомережа країни досі не може відновити повноцінну роботу після терористичних атак Росії. У частині регіонів нам доводиться вводити відключення, щоб уникнути перевантаження високовольтної інфраструктури. Тому хочемо попередити українців ще раз - з 6:00 і до кінця доби будуть активні графіки планових відключень Києва, Київської, Чернігівської, Черкаської, Житомирської, Сумської, Харківської, Полтавської областях Області, які страждатимуть від відключень, ніхто не обирав – це наслідок руйнувань енергетичної інфраструктури після атак ракет і дронів Нагадаємо, що об'єднана енергосистема України зазнала масованих ракетних атак 10-го, 11-го, 17-го, 22 жовтня та 2 листопада", - сказали в "Укренерго".

Діятимуть і екстрені аварійні відключення в окремих областях. Їх вводитимуть обленерго у разі, якщо дефіцит буде більшим, ніж закладено у графіки. У разі введення аварійних відключень електроенергія може зникати раніше за план, а обмеження споживання - триватиме довше.

"Енергетики роблять все можливе, щоб знизити кількість та тривалість відключень, ми ремонтуємо мережі без зупинок та вихідних. Ми сподіваємося на ваше розуміння та допомогу. Економне споживання електроенергії допоможе утримати баланс в енергосистемі та не допустити аварійних пошкоджень електромереж через перевантаження", - додали до компанії.

Нагадаємо, в Харкові та області діють 12 черг відключення електроенергії.

У Харкові та області сьогодні будуть планові та аварійні відключення світла — Укренерго фото 1У Харкові та області сьогодні будуть планові та аварійні відключення світла — Укренерго фото 1

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах