У Харкові можуть бути перебої з гарячою водою

У Харкові можуть бути перебої із гарячою водою.

У Харкові можуть бути перебої із гарячою водою. Фото: facebook.com/teploseti.kh

Комуналка
10 сiчня 2023 18:53

Комунальні служби змінюють у підвалах транзитні трубопроводи, тому в деяких будинках може бути гарячої води.

Перебої можуть тривати протягом 2-3 діб. Про це повідомили у комунальному підприємстві "Харківські теплові мережі".

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Крім того, на підприємстві виконують ремонтні заявки харків'ян, які надходять зі служби 15-62 та кол-центру. За даними підприємства, лише за останню добу кількість закритих заявок – понад 300. За перші десять днів нового року працівники "Харківських тепломереж" закрили майже 6000 заявок харків'ян щодо опалення та гарячої води, з початку опалювального сезону – 82 000 заявок. Обладнання виходить з ладу через обстріли та відключення електропостачання.

"Така кількість звернень громадян, звичайно, пов'язана з п'ятикратним перезапуском опалення всього міста через масовані ракетні атаки ворога по енергетичній інфраструктурі, а також через віялові відключення. Система відповідає на жорсткий режим експлуатації дефектами. Але більшість заявок пов'язана з розповсюджуванням окремих стояків, яке доводиться здійснювати після кожної зупинки та повторного запуску теплопостачання. Сьогодні на КП "Харківські теплові мережі" вживаються безпрецедентні заходи щодо пристосування системи опалення до роботи в екстремальному режимі", - пояснили у "ХТС".

Комунальники застосовують резервні схеми електроживлення та засоби автоматичного розповсюдження. Також на порядку денному – збереження енергоресурсів та тепла на об'єктах самого комунального підприємства. Зокрема, вхідні двері та ворота додатково утеплюються спеціальними завісами.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах