У «Харківобленерго» опублікували новий графік відключення світла

У «Харківобленерго» опублікували новий графік відключення світла.

У «Харківобленерго» опублікували новий графік відключення світла. Фото: Denkschule

Комуналка
14 листопада 2022 10:22

У понеділок, 14 листопада, з 00:00 до 24:00 діятимуть планові відключення у Харківській області, а також у Києві, Київському, Чернігівському, Черкаському, Житомирському, Сумському, Полтавському та Донецькому регіонах. В інших областях України відключення поки що не прогнозуються.

Про це повідомили в Укренерго.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В "Харківобленерго" надали новий графік відключення світла в області на цей тиждень.

Нагадаємо, минулого тижня росіяни серйозно пошкодили один із ключових об'єктів Укренерго.

Це вплинуло на живлення низки областей, ситуація в яких поки що залишається складною. Зокрема, йдеться про Київ, Київську, Чернігівську, Черкаську, Житомирську, Сумську, Харківську, Полтавську та Донецьку області, де застосовуються планові, а іноді й аварійні відключення.

«Київський та харківський енерговузол – це великі регіони споживання електроенергії, куди передається електроенергія з тих регіонів, де вона виробляється. Але мережа в цих областях отримала дуже тяжкі пошкодження та поступово відновлюється силами Укренерго та інших енергетичних компаній. Таких масштабних пошкоджень, які з 10 жовтня зазнала українська енергетика, не зазнавала жодна енергосистема. Тому говорити про їхнє повне усунення поки не доводиться», - сказав голова правління Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Враховуючи це, планові відключення ще деякий час впроваджуватимуться, зокрема у зазначених областях та у Києві, доки відновлюватиметься можливість передачі електроенергії з інших регіонів.

«Ми докладаємо максимум зусиль, щоби повернути звичний для кожного режим споживання електроенергії. Допомогою кожного українця у цьому буде економне споживання електроенергії», - додав Кудрицький.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах