У частину будинків "Рогані" та "Горизонту" почали подавати воду

До частини будинків "Рогані" та "Горизонту" почали подавати воду.

До частини будинків "Рогані" та "Горизонту" почали подавати воду. Фото: КП "Харківводоканал"

Комуналка
15 лютого 2023 13:44

КП "Харківводоканал" відновило водопостачання у частині будинків житлових масивів "Рогань" та "Горизонт" в Індустріальному районі.

Після чергового російського обстрілу на підприємстві знайшли тимчасове вирішення проблеми з енергопостачанням насосної станції, повідомили у Харківській міськраді.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповів сьогодні, 15 лютого, заступник директора з виробництва комплексу "Харківводопостачання" Микола Завада під час чергового обстрілу ворог цілеспрямовано зруйнував один із об'єктів енергетичної інфраструктури. За його словами, без електроенергії залишилася насосна станція, яка подає воду до частини будинків житлових масивів «Рогань», «Горизонт» та «Сонячний» в Індустріальному районі.

"Після зупинки насосів водопостачання на верхніх поверхах багатоквартирних будинків було на зниженому тиску або зникло зовсім. Відновлювальні роботи велися поетапно. Стабільно послугу було налагоджено вже о 12:00 13 лютого», - зазначив Микола Завада.

За його словами, водопостачання забезпечене за рахунок перерозподілу подачі води із сусідніх насосних станцій. Микола Завада повідомив, що таких ситуацій на об'єктах водопостачання раніше не виникало.

«Це тимчасове вирішення проблеми. Вже впроваджується альтернативна програма поновлення подачі електроенергії на станцію, і ми готуємо майданчик для встановлення генератора. Поки що відзначаємо незначні стрибки та зниження тиску води на верхніх поверхах у нічний час, тому продовжуємо контролювати окремі адреси будинків, але загалом проблему вирішено. Для порівняння, вчора диспетчерська служба прийняла 228 заявок на відсутність води, а сьогодні - лише три, і всі вони мають індивідуальний характер», - наголосив заступник директора з виробництва.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах