Пошкоджено загальну систему: як довго не буде світла у Харкові та області

Як довго не буде світла у Харкові та області.

Як довго не буде світла у Харкові та області. Фото: Вікна-новини

Комуналка
23 листопада 2022 16:23

У Харкові та області тимчасово відсутнє електропостачання через аварійне відключення у загальній енергосистемі.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Наразі ударів по критичній інфраструктурі області немає. Але через пошкодження загальної системи використовуються аварійні відключення. Це необхідний крок для захисту електромереж від додаткових аварій та підтримки роботи енергосистеми. Фахівці роблять все можливе, щоб відновити безперебійні постачання», – сказав Синєгубов.

Як повідомили в «Укренерго», ракетна атака ще триває, але вже є влучення по об'єктах енергетичної інфраструктури. У всіх регіонах відбуваються аварійні відключення.

«Це необхідний крок для захисту електромереж від додаткових аварій та підтримки роботи енергосистеми. Ремонтні бригади разом із підрозділами ДСНС розпочнуть ліквідацію пошкоджень одразу після закінчення повітряної тривоги. Але через мороз та крижаний дощ у деяких регіонах аварійно-відновлювальні роботи на об'єктах, пошкоджених ракетами терористів, можуть продовжуватися довше. У період відсутності електроенергії, просимо подбати про себе і рідних, а також допомогти поруч», - сказали в компанії.

Раніше повідомлялось, что вдень у середу, 23 листопада, російські військові массовано вдарили по об'єктах критичної інфраструктури України. 

В Укренерго також нагадали, що за значної перерви в електропостачанні активується робота Пунктів незламності. Карта таких пунктів по всій країні можна переглянути тут. Рекомендуємо відразу виписати адреси найближчих до вашого будинку пунктів.

Там будуть усі базові послуги: електрика, мобільний зв'язок та інтернет, тепло, вода, аптечка. Безкоштовно та цілодобово.

Пункти працюватимуть при всіх обласних та районних адміністраціях, а також при школах, будівлях ДСНС. На сайті та в усіх пунктах незламності можна буде дізнатися, де працює найближче АЗС, банківське відділення, аптека, магазин.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах