Обстрілюють котельні, підстанції, мережі: росіяни намагаються зірвати опалювальний сезон у Харкові

Обстрілюють котельні, підстанції, сіті: росіяни намагаються зірвати опалювальний сезон у Харкові/

Обстрілюють котельні, підстанції, сіті: росіяни намагаються зірвати опалювальний сезон у Харкові/ Фото: dostyp.com.ua

Комуналка
02 серпня 2022 16:02

Російські війська з 24 лютого постійно обстрілюють критичну інфраструктуру міста: котельні, підстанції, будинки комунальних підприємств, теплоцентралі.

У такий спосіб армія РФ хоче посіяти паніку серед городян. Про це повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов в ефірі національних телеканалів 2 серпня.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Дуже багато обстрілів, які були у Харкові, зруйнували котельні, трубопроводи, водопроводи. Ми це все сьогодні відновлюємо для того, щоб 15 жовтня розпочати опалювальний сезон. Тому що до будинків харків'ян треба подавати тепло, гарячу воду... Ми розуміємо, що, звичайно, будуть "прильоти", звичайно, російський агресор всіляко намагатиметься завадити нам вчасно розпочати опалювальний сезон, але тим не менш, ми розраховуємо і плануємо зробити так, щоб опалювальний сезон у Харкові розпочати вчасно. Окрім зруйнованих котелень, у нас багато житлового фонду, близько 30% житлового фонду в тій чи іншій мірі знищено. І цих людей, які залишилися без даху над головою, ми сьогодні розміщуємо в гуртожитках і готуємо гуртожитки до опалювального сезону", – розповів мер міста.

Комунальники робитимуть все, щоб забезпечити опалювальний сезон у місті, запевнив Терехов. Поки що дуже потрібні люди для проведення робіт у пошкоджених будинках.

"Те, що стосується проходження осінньо-зимового сезону, ми робитимемо все можливе, а може й неможливе, щоб у будинках харків'ян було тепло. Закриваємо контури, розбиті вікна. Бракує людей. Ми звертаємося до волонтерів з проханням про те, щоб нам також допомагали встановлювати вікна, закривати контури, утеплювати будинки, ця робота буде здійснюватися", - сказав він.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах