Неушкоджений, пошкоджений чи зруйнований: оновлено чат-бот про стан житлових будинків у Харкові

Оновлено чат-бот про стан житлових будинків у Харкові.

Оновлено чат-бот про стан житлових будинків у Харкові. Фото: Трибуна Бровары

Комуналка
07 жовтня 2022 13:08

Чат-бот, за допомогою якого харків'яни в режимі он-лайн можуть дізнатися, в якому стані знаходиться їхній будинок, оновили.

Последние оперативные новости Харькова в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Як повідомили у Департаменті цифрової трансформації, в оновленому чат-боті харків'яни можуть побачити три статуси будівлі:

  • неушкоджене,
  • пошкоджене,
  • відновлене після пошкодження внаслідок бойових дій.

Зокрема, за останній тиждень база даних поповнилася відомостями про 128 відновлених будинків. У них виконали ремонт за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету (поточний ремонт – 3,7 тис. кв. м покрівлі та понад 12,3 тис. кв. м вікон; капітальний – 3,6 тис. кв. м покрівлі та 1, 2 тис. кв.м вікон).

Об'єкти для відновлення обирали з урахуванням кількості харків'ян, яким буде надано допомогу.

У департаменті пояснили, що у разі пошкодження існує два етапи обстеження будівлі та як результат кожного – складання відповідного акту. Тому в чат-боті можливо два варіанти інформації за наданим запитом:

  • пошкоджено - встановлено актом візуального огляду (за таких умов буде повідомлено запланований період комісійного обстеження для встановлення обсягу завданих збитків);
  • пошкоджено - встановлено комісійним актом (у цьому випадку буде надана ширша інформація про наявні збитки та пошкодження).

У зв'язку з великим обсягом даних для аналізу, за деякими запитами може бути відсутня інформація про відсотки пошкодження систем центрального опалення, водовідведення тощо, але вона постійно перебуває у процесі наповнення.

Також у департаменті повідомили, що з моменту запуску чат-боту «Харків – твій дім» ним скористалися 417 895 разів, у тому числі 5 694 запити надійшли за останній тиждень. У сервісі є інформація про 3 535 пошкоджених будівель. Перейти до чат-боту можна за посиланням.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах