Київський, Салтівський, Індустріальний райони: у Харкові понад 60 будинків не будуть готові до зими

У Харкові не зможуть підготувати до зими понад 60 будинків.

У Харкові не зможуть підготувати до зими понад 60 будинків. Фото: Слово та справа

Комуналка
15 липня 2022 14:58

Харківські теплові мережі не зможуть підготувати до зими близько 60 будинків через значні руйнування.

Про це в ефірі "Українського радіо Харків" розповів начальник управління обслуговування внутрішньобудинкових систем "Харківводоканалу" Валерій Харлан.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, "Харківські теплові мережі" підготували та надали перелік будинків, які не зможуть підготувати до експлуатації взимку.

"Зараз таких будинків у списку трохи більше 60. Найпроблемніші райони - Київський, Салтівський та Індустріальний, "Горизонт", мікрорайони Північної Салтівки, де більше будинків постраждали", - розповів Харлан.

За його словами, сьогодні у Харкові з 6,5 тисяч багатоповерхівок комунальної власності немає води в 328-ми. Це будинки комунальної власності.

"Сюди не входять новобудови, кооперативні, ОСББ. Усього в Харкові 6,5 тисячі багатоповерхівок комунальної власності. Люди не мають води і не можуть повноцінно користуватися каналізацією. До списку також потрапили і такі будинки, де розбито один із під'їздів від покрівлі до підвалу, а в сусідньому під'їзді — один-два мешканці живуть. Швидше за все, цей будинок не підлягатиме ремонту і згодом буде знесений, але оскільки там живуть, ми подали воду», — каже Харлан.

За його словами, уповноважена комісія має надати мешканцям висновок, що будинок не відновлюватимуть. Після того, як усі поїдуть, воду відключать.

"Коли це буде - через тиждень чи місяць - ми не знаємо", - каже комунальник.

За словами Харлана, працівники "Харківводоканалу" стикаються із ситуаціями, коли аварія відбувається у квартирі, власників якої немає у місті. Тоді або просять людей надіслати ключі, або отримують дозвіл відкрити квартиру самостійно — звертаються за допомогою до ведмежатників чи слюсарів.

"Відкривають у присутності сусідів, представників "Жилкомсервісу", дільничного інспектора [поліції], іноді - районної адміністрації. Наш майстер чи представник ділянки "Жилкомсервісу" знімає на камеру все, що в квартирі було, щоб потім не було скандалів, щоби все так і залишилося", - пояснив Харлан.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах