Навіть тих, хто виїхав: харків'ян просять передати показання лічильників за електроенергію

Харків'яни просять передати свідчення лічильників за електроенергію.

Харків'яни просять передати свідчення лічильників за електроенергію. Фото: Блог Portmone

Комуналка
31 березня 2023 09:02

«Харківобленерго» просить споживачів передати актуальні показання лічильників. Це стосується і тих харків'ян, які виїхали з міста. Якщо цього не зробити, платіжки будуть розраховані з урахуванням середньодобового, а не фактичного споживання.

Про це повідомили у прес-службі «Харківобленерго».

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У компанії нагадали, що показання лічильників слід передавати щомісяця протягом періоду, що починається за два календарні дні до кінця розрахункового місяця і закінчується на третій календарний день наступного розрахункового періоду. Так, показання за березень необхідно передати в період із 30 березня по 3 квітня включно.

Способи передачі показань можна дізнатися на сайті АТ "Харківобленерго".

«Передавати показання обов'язково. Якщо поїхав, то можна передавати ті самі показання. Якщо забув, наприклад, не страшно. Можна передати наступного місяця, і буде здійснено перерахунок. Передавати показання потрібно, адже це дає об'єктивну картину споживання електроенергії у регіоні, а також захищає від неправильних нарахувань. Наголошую: не потрібно панікувати чи нервувати, якщо нарахування не відповідають реальному споживанню. Треба просто передати показання у зазначений термін – останні два календарні дні поточного місяця та три дні наступного. Тільки тоді система їх прийме та перерахує. Є багато способів, як передати показання. Це півхвилини часу. Нагадаю, що передача показань – це обов'язок споживачів, який регулюється кодексом НКРЕКУ», - сказала речник АТ «Харківобленерго» Марина Шевченко.

За її словами, з питаннями щодо нарахування за електроенергію можна звернутися до Центру обслуговування клієнтів (ЦОК) на вулиці Плехановський, 126.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах