У Харківській області світло вимикатимуть не за графіком — Укренерго

В Харьковской области  свет будут выключать не по графику — Укрэнерго.

В Харьковской области свет будут выключать не по графику — Укрэнерго. Фото: gazetahm.org

Комуналка
02 листопада 2022 12:46

На Харківщині "Укренерго" тимчасово припинило дію графіка погодинного відключення світла.

Як повідомили у НЕК «Укренерго», графіків погодинних відключень сьогодні для підтримки стабільної роботи енергосистеми недостатньо.

Останні оперативні новини Харкова в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Диспетчерський центр НЕК «Укренерго» змушений надати з 11:00 операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяги для обмеження електропостачання всіх категорій споживачів у Сумській, Харківській та Полтавській областях. Дія графіків погодинних відключень у цих областях тимчасово припинена», - йдеться у повідомленні.

В Укренерго пояснюють, що тимчасові контрольовані обмеження всіх категорій споживачів допоможе енергетикам якнайшвидше відновити пошкоджені енергооб'єкти, балансувати систему та забезпечувати енергоживленням споживачів.

Нагадаємо, нещодавно «Харківобленерго» оприлюднив стабілізаційний графік погодинних відключень. Енергетики Харківської області розбили віялові відключення на 12 черг по три години щодня з 7:00 до 22:00. При цьому об'єкти критичної інфраструктури, міський електротранспорт, метро, ​​об'єкти КП "Харківські теплові мережі", КП "Харківводоканал" тощо. відключати не планували.

Але коли в Об'єднаній енергетичній системі України є суттєвий дефіцит електричної енергії і потрібно швидко знизити навантаження на ОЕС, застосовують графік аварійного відключення. Він запроваджується обленерго за розпорядженням диспетчера Регіонального диспетчерського центру Північного регіону НЕК "Укренерго".

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах