Немає технічної можливості: у Харкові опалення не подадуть у 500 будинків

У Харкові опалення не подадуть до 500 будинків.

У Харкові опалення не подадуть до 500 будинків. Фото: domofond.ru

Комуналка
05 жовтня 2022 15:15

У Харкові зараз є 500 будинків, подати теплоносій до яких немає технічної можливості через руйнування внаслідок бойових дій. Загалом же містом — опалення буде.

Про це МГ «Об'єктив» повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської ОВ Сергій Магдисюк.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«У Харкові теплоносій планується подати до всіх будинків, які мають на те технічну можливість. Тобто, які не зруйновані внаслідок обстрілів чи бойових дій. За нашою інформацією сьогодні таких будинків налічується близько 500, куди не буде подано теплопостачання. У всьому місті воно буде. Це інформація на сьогодні. Що буде завтра чи післязавтра – ніхто не знає. Це неможливо спрогнозувати», – зазначив Магдисюк.

Щодо інших міст регіону, за його словами, у Балаклії опалення буде.

«В Ізюмі — там, де зруйновано весь центр, там, швидше за все, неможливо буде подати, але в тих мікрорайонах, де житловий фонд уцілів і котельні вціліли, там воно також буде подано», — розповів чиновник.

У Куп'янську, за попередньою інформацією, система вціліла і теплопостачання, і електропостачання, і газопостачання. У місті є проблеми із водовідведенням, їх вирішуватимуть найближчим часом, зазначив Магдисюк.

«Вовчанськ. Також усі котельні цілі. Запаси пелетів, щепи, дров є. Якщо буде відключено газопостачання, тоді ми перейдемо на альтернативні види, там є котельні. І ми надамо людям у повному обсязі послугу теплопостачання», — наголосив директор департаменту.

За його словами, у селах, де є лише приватний сектор, відновлюються газо- та електропостачання. Якщо «блакитного палива» не буде, держава ініціює надання дров таким людям, які мають пічне опалення.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах