До закінчення війни: у Харкові відновлять 67 будинків

До закінчення війни: у Харкові відновлять 67 будинків.

До закінчення війни: у Харкові відновлять 67 будинків. Фото: Vgorode

Комуналка
16 вересня 2022 17:02

У Харкові розпочалося відновлення пошкоджених обстрілами будинків, у проекті – 67 будинки.

Це, зокрема, будинки на вулиці Космонавтів та у Кулиничах, повідомив в ефірі національних телеканалів 15 вересня Харківський міський голова Ігор Терехов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Ті об'єкти, які можна відновити, збудувати, зокрема, вчора один із об'єктів відвідав президент Володимир Зеленський. Я йому розповідав про те, що ми сьогодні робимо на цьому об'єкті і коли ми плануємо здати цей об'єкт, і коли люди зможуть прийти у свої квартири, вже оновлені квартири, але це далеко не один об'єкт. Ми відновлюємо кілька об'єктів. У планах у нас 67 таких об'єктів, які ми можемо відновити, будемо говорити, до закінчення війни. Я думаю, що це значна частина для того, щоб люди змогли оселитися", - розповів мер Харкова.

За словами Терехова, є й такі будинки, які не підлягають відновленню. Їх понад 400.

"Сьогодні ми працюємо над тим, куди переселити людей, коли вони приїдуть до Харкова, як їм дати квартири у нових мікрорайонах, як побудувати нові мікрорайони для того, щоб люди змогли жити та працювати у нас саме у місті. Дуже багато людей, які сьогодні покинули Харків і дізналися про те, що у них немає житла, сьогодні 150 000 харків'ян позбавлені даху над головою, хтось із них у Харкові, хтось із них в Україні, хтось із них виїхав з країни... І кожен для себе буде приймати рішення, повертатися в місто чи ні. Проте ті люди, які позбавлені житла, ми їх переселяємо сьогодні до гуртожитків для того, щоб вони могли там жити до того часу, коли будуть відбудовані мікрорайони і коли вони отримають нове житло", – поінформував Харківський міський голова.

Як пояснили у міській раді, спеціально створена комісія зараз визначає, чи підлягає відновленню той чи інший будинок.

Нагадаємо, у червні Ігор Терехов говорив, що внаслідок російських обстрілів та бомбардувань у Харкові було зруйновано 3500 будинків, з них 500 багатоповерхівок не підлягають відновленню.

Нагадаємо, дізнатися про стан свого житла можна за допомогою чат-боту "Харків - Твій дім".

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах