У харківських квитанціях за воду з'явиться нова графа

У харківських квитанціях за воду з'явиться нова графа.

У харківських квитанціях за воду з'явиться нова графа. Ілюстрація: Vgorode

Комуналка
04 червня 2022 10:09

У квитанціях за водопостачання та водовідведення за червень з'являться нові графи — обслуговування внутрішньобудинкових мереж та абонплата.

Про це розповів директор комунального підприємства "Харківводоканал" Віталій Панов, повідомляє Kharkiv Today.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Харківводоканал" з 1 травня 2022 року повністю прийняв обслуговування внутрішньобудинкових мереж. Ми ще у січні вивісили публічний договір, минули всі терміни, які необхідні. За травень це буде безплатно. А з 1 червня це буде включено до квитанції "Харківводоканалу" — обслуговування внутрішньобудинкових мереж та абонплати, яка вже була запроваджена ще раніше постановою Кабінету Міністрів України. "Жилкомсервіс" виключить із платіжки на квартплату "Обслуговування внутрішньобудинкових мереж". Тобто, подвійної оплати абонентам не буде", — розповів Віталій Панов.

За його словами, сьогодні КП "Харківводоканал" працює у штатному режимі, до будинків харків'ян подається вода, яка відповідає всім нормам, співробітникам виплачується зарплата. 31 травня закінчився пільговий період щодо оплати комунальних послуг. Тим, хто у той період таки оплачував "комуналку", зроблять перерахунок. Із боржниками (ті, хто має накопичені борги до 24 лютого) готові укладати договори про реструктуризацію.

"Щодо тримісячної оплати — березень, квітень, травень — вона буде списана. Але ми приймали до 20 числа показання. Це буде повністю знято. Мене запитують: "А якщо у мене була заборгованість до 24 лютого?". Звичайно, її треба гасити, ми готові підписувати договори щодо реструктуризації боргу. Велике спасибі тим, хто незважаючи на те, що було надано пільгу, все одно продовжували платити. Це нам допомогло, щоб якісь мінімальні кошти нам надходили. Всі ці оплати, які вони робили за три місяці, будуть перераховані в рахунок майбутніх платежів. Тобто, всі абоненти будуть абсолютно в рівних умовах. Це стосується фізичних осіб", — каже Панов.

Юридичні особи оплачувати послугу з водопостачання та водовідведення повинні. Але з тими, хто безкоштовно допомагав військовим чи жителям, які перебували у бомбосховищах, питання вирішуватиметься індивідуально. Водночас таким юридичним особам потрібно зібрати пакет документів, що підтверджує надану допомогу.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах