Харківський Літмузей, Жадан та Гуржи презентували реґі-альбом на тексти Сковороди

Харківський Літмузей, Жадан та Гуржи презентували реґі-альбом на тексти Сковороди - фото організаторів

Харківський Літмузей, Жадан та Гуржи презентували реґі-альбом на тексти Сковороди - фото організаторів

Дозвілля та їжа
13 жовтня 2023 15:08

Харківський Літмузей, Жадан та Гуржи презентували реґі-альбом на тексти Григорія Сковороди – SKOVORODANCE. Музиканти переосмислили поетичну творчість визначного українського філософа та поета. Вони вирішили показати, що погляди філософа донині залишаються актуальними та об'єднують українців у найрізніших куточках країни. 

За словами авторів, філософія Сковороди отримала нове звучання у стилі реґі – терапевтичне, танцювальне, надихаюче. Проєкт ініціював Харківський літературний музей, який досліджує та популяризує українську культурно-історичну спадщину.

До реґі-альбому увійшло 12 треків, 11 з яких написані на слова Григорія Сковороди зі збірки "Сад божественних пісень". Автором тексту для ще одного треку став письменник і музикант Сергій Жадан.

Зазначимо, що саунд-продюсерами платівки виступили українсько-німецький музикант і діджей Юрій Гуржи та тернопільський мультиінструменталіст і звукорежисер Лесик Омодада. Загалом, над альбомом працювали понад 35 музикантів, серед яких – Ірена Карпа, Олег Каданов, Галина Печеніжська, Сергій Сaвенко, Юрек Якубов, Хор одиноких сердець сержанта Пеппера, Frank London та інші митці. На один з треків альбому — "Нрав і права" – був створений відеокліп.

Сергій Жадан зазачив, що Сковороденс – це спроба торкнутися коріння нашої віри й залюбленості в лінію слобідського ландшафту

- Ми спеціально розчинили барокову сковородинівську велемовність у ритмах реґі і дабу, аби показати наскільки природньо звучать сьогодні вірші вісімнадцятого століття, особливо коли ми говоримо про невичерпність любові і непорушність Божого задуму. Сковорода – це про коріння і води, які навзаєм скріплюються і наснажуються, – каже Жадан.

Послухати альбом SKOVORODANCE можна на музичних платформах – Apple Music, YouTube Music, Spotify.

А ще у жовтні стартує мінітур з презентацією альбому наживо. Презентація SKOVORODANCE відбудеться 13.10 у Харкові, а також 17.10 – в Одесі. Участь в концертах — безкоштовна.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах