УЄФА розпочав справу проти Української асоціації футболу через пісню фанатів про Путіна

УЄФА розпочав справу проти Української асоціації футболу через пісню фанатів про Путіна. || Фото: tsn.ua

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) відкрив дисциплінарну справу проти Української асоціації футболу через поведінку українських уболівальників під час матчу Євро-2022 з футзалу між Україною та Росією.

Як повідомили в УЄФА, причиною перевірки стали пісні "Путін ху*ло" та "Хто не скаче той м*скаль", виконані українськими фанами на трибуні.

"Після розслідування, проведеного інспектором УЄФА з етики та дисципліни у зв'язку з повідомленнями про інциденти, які, ймовірно, мали місце під час півфінального матчу чемпіонату Європи з футзалу 2022 року між Україною та Росією, який відбувся 4 лютого 2022 року в Нідерландах, проти українців асоціації було відкрито дисциплінарне провадження за можливе порушення Дисциплінарного регламенту УЄФА вболівальниками", - повідомили в УЄФА.

Деталі розслідування обіцяли оприлюднити пізніше.

Нагадаємо, диктор під час гри просив уболівальників не використати нецензурну лексику. У Росії на телебаченні після кричалки про Путіна включили інтершум, щоб заглушити українських уболівальників.

Півфінальний матч Євро-2022 з футзалу "жовто-сині", на жаль, програли, випустивши пенальті наприкінці гри. Виграти "бронзу" теж не вдалося: збірна Іспанії була сильнішою. Чемпіонами Європи стали португальці, які у фіналі здобули перемогу над Росією.

Раніше Vgorode повідомляв, що російським фігуристам не вручать "золото" на Олімпіаді через допінговий скандал.

 

 

 

Последние новости